Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

ostatnio miałem przykre zdarzenie jakaś pani wjechała we mnie w moją e90 :(

Szkody:błotnik lewy, próg, drzwi lewe przód, drzwi lewe tył, tylny błotnik, tylny zderzak ,kierunek led do tego felgi za 2500 + opony przez zbieżność kierownica się przekręciła i koła mi trochę blokowało być może coś jeszcze :(

Spisane oświadczenie rzeczoznawca ma przyjechać rozmawiałem z serwisem i jest możliwość zrobienia za darmo w serwisie lub gotówka na naprawę z udziałem używanych części i robociznę .

Orientuję się może ktoś z was jakie mam prawa i ile uda mi się odebrać odszkodowania lub robotę w serwisie?

Proszę o opinie i rady :)

Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
IMHO najprościej i najlepiej - w ASO na oryginalnych częściach (BTW ile lat ma to auto) bezgotówkowo + auto zastępcze na czas naprawy.
Opublikowano
Wątpie żeby z OC zgodzili się na naprawę w aso, to mógłby być koszt ok. 25 tysięcy w ASO jak za takie coś (tam nie naprawiają, nie kleją, nie szpachlują, tylko wymieniają).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale to nie AC tylko OC.

Czyli ma obowiązek doprowadzić do stanu przed zdarzeniem...

Tak czy siak auto zastępcze ci się należy

Aleksander oni nie mają się zgodzić oni mają naprawić szkodę

edit.

chyba macie rację

http://rzu.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ubezpieczenia-komunikacyjne-odpowiedzialnosci-cywilnej-oc-szkoda-majatkowa-na-mieniu/Czy_zaklad_ubezpieczen_ma_racje__gdy_likwidujac_szkode_w_ramach_ubezpieczenia_OC_posiadaczy_pojazdow_mechanicznych_klasy__20297

polska to jednak chory kraj...

a co gdy auto jest zabytkowe, albo ma niedługo uzyskać status...

wartość auta w ocenie niezależnego rzeczoznawcy + ocena kosztów naprawy np. w ASO i będziesz wiedział na czym stoisz...

bo to pierwsze ci zaniżą a to drugie zawyżą...

Opublikowano

BMW e90 2007 318d przód po lifcie reszta przed liftem

uboga wersja lecz bardzo podrasowana na wyglądzie i trochę na mocy dałem za nią 3 lata temu 45 tysi włożyłem około 13 na modyfikacje + 30 tysięcy na naprawę bo dziewczynę uczyłem jeździć i wjechała w mór i dlatego na poliftowy przód wymieniłem .

Robiłem u dobrego blacharza który jest na urlopie i wraca bodajże w poniedziałek i mamy wspólnie ocenić koszty i sprawdzić czy coś się jeszcze nie schrzaniło nie wiem ile naprawa wyniesie i co się jeszcze zepsuło niewidocznego ,dzięki Panowie za rady

Opublikowano
+ 30 tysięcy na naprawę bo dziewczynę uczyłem jeździć i wjechała w mór i dlatego na poliftowy przód wymieniłem .

Naprawdę zapłaciłeś 30tys za naprawę e90 po wjechaniu w mur?? :mad2: :mad2:

Opublikowano
tak gdyż nie przewidziałem kosztów gdybym wiedział nie robił bym jej :?

Jedyna możliwośc jest taka, ze naprawiałeś na nowych oryginalnych częsciach zakupionych w ASO bez rabatu i przy wypadku odpaliło też poduszki bo inaczej nie widzę szans by włożyc w naprawę przodu e90 aż 30tys.

Masz jakies zdjęcia jak auto wyglądało po tym zdarzeniu??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.