Skocz do zawartości

330d 2000rok szyberdach po wymianie aku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padl mi akumulator i po podlaczeniu nowego szyberdach otwiera się po kawałku czyli trzymam przycisk i otwiera się pare cm, potem musze znowu nacisnąć i tak kilka razy żeby się calu otworzyl czy uchylil. Jest jakas procedura programowania go bo znalazłem tylko taka do aut od 2001 roku??
Opublikowano

Generalnie to szyberdach jest tak zaprogramowany że jak system odczuwa utrudnienia w pracy przesuwu to dla bezpieczeństwa się wyłącza .

Zacznij od dobrego wyczyszczenia prowadnic popsikania jakimś badziewiem np silikonem w spray'u .

Jak masz uszkodzenia mechaniczne to inna, był wątek na ten temat.

Jak naciśniesz przycisk otwierania i go trzymasz cały czas naciśnięty to nawet z oporami ale powinno chodzić aż ewentualnie coś się kompletnie zablokuje.

Ps . bądz ostrożny

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Wlasnie wszystko chodzi idealnie, chodzi o to ze jakby nie miał zaprogramowanych ustawien początkowych i końcowych.
Opublikowano
Podobno jak się odłączy aku lub się rozładuje przy uchylonym szyberdachu to po ponownym podłączeniu trzeba od nowa programować.

..........................................................................................

Opublikowano
No możliwe wlasnie, tylko czy ktoś pomoze jak to zrobić, bo procedura jest tylko podana do nowszych wersji i u mnie nie działa.
Opublikowano

Do mechanika to bym się nie spieszył bo na 100 mechaników to ciężko będzie znaleźć jednego co to naprawi.

Jak na razie to to rozpracuj to teoretycznie i weź namiar na elektronika, elektryka , czy informatyka co się w tym ( BMW) specjalizuje.

Opublikowano

Kiedyś na forum podawali takiego

Stolarski Dariusz Szyberdachy

Kontakt

Wrocław, ul. Wagonowa 3 a, tel. 071 3594660

Ale nie wiem czy istnieje i czy Ci po drodze