Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy, mam problem z automatyczną skrzynią biegów E46 330ci. Problem polega na tym że, w czasie jazdy trzy dni temu pojawiła się kontrolka informująca o awarii skrzyni biegów i wchodzi w tryb awaryjny. Podłączyłem autko do komputera KTS i pojawił się błąd:

nr 31 błąd kontroli biegów

nr 35 błąd kontroli biegów

nr 36 błąd kontroli biegów

Wymieniony został olej błąd nie jest stały, po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu błąd się nie wyświetla auto jedzie normalnie.

I tu moje pytanko, czy ktoś z was może mi pomóc czym to jest spowodowane lub pokierować gdzie to naprawię. mieszkam w wawie

z góry dziękuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To w Wawie na 100% ma ktoś INPE, bo z tego KTS to te błędy nic nie mówią. BMW robi się programami tylko pod BMW, wtedy coś można się dowiedziec.
Opublikowano

Piszesz

Wymieniony został olej
te problemy wystąpiły po wymianie oleju ?

czy wymieniłeś olej jak już miałeś problem ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
nie wymieniałem wcześniej oleju :( pojechałem do serwisu BMW miałem podłączony w czasie jazdy widać było jakiś błąd tzw chwilowy polecili jeszcze raz wymienić olej :( tłumaczą że jeśli olej nie był wymieniany to ta pierwsza wymiana wypłucze zabrudzenia po drugiej wymianie błąd się pojawił ale tylko chwilowo po wyłączeniu zapłonu ginie. jest to tylko w sytuacji jazdy na D w trakcie jazdy w trybie 1,2,3,4,5 nic się nie dzieje ale to nie rozwiązuje problemu