Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

e39 530d 2001r (lift) monitor 16:9

wraz z przyśpieszaniem radyjko jest coraz głośniejsze , może ktoś zna sposób na wyłączenie tej myśli technicznej :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Jest taka opcja że przy przekroczeniu pewnej prędkości radio automatycznie robi się głośniej.

Możemy ustawić tylko i wyłącznie poziom o jaki będzie się zwiększać głośność radia.

Więc tak:

Wsiadasz do auta, włączasz zapłon, wyłączasz radio, włączasz radio naciskasz i trzymasz przycisk select na wyświetlaczu aż ukaże ci się ukryte menu radia wtedy puszczasz przycisk select.

Pomiędzy opcjami przełączasz przyciskami poniżej select, w ten sposób wybierz opcję "GAL" i zmień jej wartość na taką jaką chcesz przyciskami od 1 do 6.

Im wyższą wartość wybierzesz tym głośniej radio będzie się robić po przekroczeniu prędkości.

Tu masz link do filmiku:

Powodzenia w zmianach.

Wojtek

Opublikowano

Zakładający temat podał że auto polifcie nie podał jaki ma czytnik ale to niema nic wspólnego z czytnikiem tylko radiem.

Ja miałem oryginalny soft w czytniku mkIV i ta opcja była mam zmieniony soft i ta opcja nadal działa.

Zmiana głośności radia jest ustawiana w radiu a nie w czytniku navi.

Opublikowano
Zakładający temat podał że auto polifcie nie podał jaki ma czytnik ale to niema nic wspólnego z czytnikiem tylko radiem.

Ja miałem oryginalny soft w czytniku mkIV i ta opcja była mam zmieniony soft i ta opcja nadal działa.

Zmiana głośności radia jest ustawiana w radiu a nie w czytniku navi.

W poliftach są czytniki MKIV i MKIII i jesteś w błędzie bo to właśnie zależy od czytnika.

Jak pisałem w MKIV być może taka opcja jest - nie wiem bo nie mam. I tak jak piszesz nie ma znaczenia czy masz oryginalny soft czy nie - ale w MKIV.

W czytniku MKIII bez względu na soft (oryginalny czy nie) takiej opcji nie ma.

A wszystkie opcje radia, wyświetlacza, tv, dane które i jak mają być wyświetlane z komputera pokładowego właśnie pochodzą z czytnika CD-MKIII lub DVD MKIV.

Porównaj w necie menu z MKIV i z MKIII - są inne.

Dodam, że można sobie zamienić CD-MKIII na DVD MKIV. MKIII nie obsługuje mp3 a MKIV już tak - ale to tak "na nawiasie"

Opublikowano
Sam sprawdziłem kilka softów dzis do mk4 i żaden tego nie ma.W ori u kolegi też nie wiec nie za bardzo wiem o co chodzi :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Ale i tak nie ma :shock: :shock: :shock: :shock:

Jak ktoś to ma poprosze screen :cool2: :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Hej.

Ja mam lecz nie mam filmiku ani zdjęcia później zrobię to wrzucę.

Jaki masz wyświetlacz, jakie radio, jaka nawi??

W pdf-e jest podane co od czego zależy i jak uruchomić, nawet mając mid-a możesz wejść w service mode więc to nie jest wcale uzależnione od navi.

Nie musisz mieć navi by wejść w service mode radia bo o tym piszemy nie o service mode (ukryte menu) navi.

Pozdrawiam.

ps. Ja wchodzę w to dokładnie tak jak na filmiku, musisz trzymać ten przycisk select aż pojawi się service mode.

Opublikowano

Witam.

Linku do filmu z mojego auta, dziś robione ale nie mogłem pokazać do końca wszystkich opcji bo bateria padła :mad2:

Nie wiem czemu ale sam sposób wejścia dzisiaj był inny niż wczoraj jak sprawdzałem, wczoraj było tak jak pisałem dziś zaś po trzymaniu przycisku "select" przez około 10 sek puściłem go by powtórzyć od nowa sposób wejścia ale wcisnąłem go jeszcze raz i pokazało się menu.

Ta opcja że radio się robi coraz głośniej podczas przyspieszania jest opisana jako GAL, opcja którą zmieniam na filmie to głośność informacji z radia kierowców gdy takie są nadawane.

Mam nadzieję że uda Ci się wejść w to menu dzięki filmikowi.

Pozdrawiam Wojtek.

Opublikowano
U mnie to też nie działa, działa zapewne jak ktoś ma tuner radiowy BM54, a jak się ma BM24 to nie ma takiej opcji. Bo np. opcja mp3 jest dostępna w BM54