Skocz do zawartości

F31, moja konfiguracja, a Wasze uwagi

Fikus

Rekomendowane odpowiedzi

To jest mój wybór - zdecydowałem się na 320d, w nowej poliftingowej wersji.

Link do mojej konfiguracji: www.bmw.pl/myconfig/x7j1r6q2

(swoją drogą od dzisiaj oficjalnie na stronie są nowe wersje wyposażenia BMW3).

Mam jednak kilka wątpliwości.

Otóż jestem motoryzacyjnym Januszem - nigdy nie miałem do czynienia z napędem na tylną ośkę. Mój aktualny samochód to suv z dołączanym napędem 4x4.

Jeżdzę głownie po autostradach i szosach, jednak robię tych kilometrów bardzo dużo bo ok. 45 tys. rocznie. Prędzej czy później trafię na wyjątkowo złe warunki na drodze. Moje pytanie jest następujące - czy w takiej sytuacji i do takiego silnika warto brać xdrive?

Czy wybrana przeze mnie skóra i jej kolor to rozwiązania praktyczne?

Nie moge zdecydować się na kolor i nie jestem też pewny czy białe auto z szarą skórą i aluminium zamiast drzewa wewnątz auta będzie dobrym rozwiązaniem.

Co sądzicie o tym co wybrałem? Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi

• Moderatorzy
Dziwne pytania zadajesz. Przecież takie rzeczy jak kolor nadwozia, skór i listew to tylko i wyłącznie Twoja decyzja i Twój gust, jeden doradzi Ci czerwoną skórę a inny czarną - czy ze względu na to zmienisz zdanie ? To jest właśnie cała przyjemność konfiguracji auta POD SIEBIE :)

Dziwne pytania zadajesz. Przecież takie rzeczy jak kolor nadwozia, skór i listew to tylko i wyłącznie Twoja decyzja i Twój gust, jeden doradzi Ci czerwoną skórę a inny czarną - czy ze względu na to zmienisz zdanie ? To jest właśnie cała przyjemność konfiguracji auta POD SIEBIE :)

Oczywiście, po prostu trudno mi jest sobie to zwizualizować, a w samochodach u dealera nie ma takiego połączenia kolorów, jakie sobie wymysliłem.

Jak zajrzałem, to odpowiem ;) Zestawienie kolorystyczne takie sobie. Zdecydowanie lepiej wyglądają kolory kontrastowe. Do białego - czarny, brązowy, czerwony, ale nie szary (jak rozumiem ostrygowy) :roll:

No ale konfigurujesz auto pod siebie, więc jeśli takie zestawienie Ci się podoba, to się nie ograniczaj. To piękno własnej konfiguracji :lol:

X-drive dla świętego spokoju brać

Kolor z zewnątrz zamienić na kosmicznoszary metalik i wtedy jasna skóra ujdzie (osobiście nie cierpię wnętrz w jasnych kolorach)

Listwy wybrać czarne albo z ciemnego drewna

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Ten kolor skóry średnio pasuje do koloru nadwozia. Zresztą ta skóra wogóle mi się nie podoba. Lepiej wygląda chyba beżowa. No ale tutaj nie am co dyskutować. Na pewno zmień listwy na ciemne i możesz pomyśleć nad deską w kolorze skóry (daje dobry efekt).

Nie myślałeś o aucie w ciemnym kolorze (czarny, kosmiczny szary, cesarki niebieski) i dołożenie do tego jasnego środka z kontrastowymi wstawkami?

Jeżeli chcesz to ja Ci podrzucę zdjęcia mojej, gdzie mam wszystko w dakocie jasnej+ciemne drewno+deska w kolor. Te listwy aluminiowe będą Ci się zlewać z resztą i będzie słabo. Nawet jak się ubierasz to musisz ubierać koszulę czy krawat pod kontrast. Nie ma opcji byś ubrał się w jednolity kolor (każdy Ci to powie :D )

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Ten kolor skóry średnio pasuje do koloru nadwozia. Zresztą ta skóra wogóle mi się nie podoba. Lepiej wygląda chyba beżowa. No ale tutaj nie am co dyskutować. Na pewno zmień listwy na ciemne i możesz pomyśleć nad deską w kolorze skóry (daje dobry efekt).

Nie myślałeś o aucie w ciemnym kolorze (czarny, kosmiczny szary, cesarki niebieski) i dołożenie do tego jasnego środka z kontrastowymi wstawkami?

Jeżeli chcesz to ja Ci podrzucę zdjęcia mojej, gdzie mam wszystko w dakocie jasnej+ciemne drewno+deska w kolor. Te listwy aluminiowe będą Ci się zlewać z resztą i będzie słabo. Nawet jak się ubierasz to musisz ubierać koszulę czy krawat pod kontrast. Nie ma opcji byś ubrał się w jednolity kolor (każdy Ci to powie :D )

Chętnie zobaczyłbym te foty:)

Obecnie mój typ to czarna/szara f30 z jasnym wnętrzem