Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest za tapicerką w bagażniku za taką blachą mocowany na dwa wkręty.Ciężko go zobaczyć jedynie po omacku.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano

Demontujesz boczek tapicerki i wygluszenie od strony wew bagaznika po stronie klapki paliwa.

Wazne przy wymianie jest ustawic go na tych dwoch srubach by idealnie wchodzil w otwor.

Srubokret torx t20???

Z tego co pamietam to sa dwa typy kostki w zaleznosci od roku produkcji auta w tych silownikach.

A co w twoim sie zepsulo?

Ramie czy silnik?

MADE IN PRL
Opublikowano

Dzięki za instrukcję:)

od zakupu samochodu mam ułamaną końcówkę tego bata ze zdjęcia przez co centalny nie blokuje klapki wlewu paliwa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po zakupie auta, też zauważyłem że mam ułamaną blokadę. Jest plastikowa, ale niechcący raczej się jej nie złamie. (Jakiemuś pastuchowi przeszkadzało).

Nie kupowałem nowego mechanizmu, tylko wcisnąłem cienką chromowaną rurkę (akurat wpadło mi w ręce) na ułamany trzpień.

Oczywiście wcześniej wszystko sobie pomierzyłem.

:wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

a gdzie mozna kupic sam bat do silownika?

jak sprawdzalem to wystepuje w aso tylko z silniczkiem.

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie a powiedzcie mi jak naprawić urwana klapkę wlewu paliwa ktoś mi chciał się włamać i rozwalił ten plastikowy zawias :mad2:

Rozkrecal ktoś to wie jak tam się dostać?

• 7 lat później...
Opublikowano
Wie ktoś może jak się dostać do tego siłownika w BMW f30 ? Muszę tam się jakoś dostać i sprawdzić co tam się dzieje,bo jak zamykam centralnym zamkiem to klapka od wlewu nie jest zaryglowana