Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oglądałem dzisiaj auto z tym silnikiem i miałem wrażenie, że trochę za słabo jedzie, szczególnie przy niskich obrotach. Przy dodawaniu gazu na postoju (gaz w podłogę, do 3 tys. i puszczam) zauważyłem, że silnik szybko się wkręca, ale potem chwilę zostaje na tych obrotach i dość powoli schodzi w dół. Czy to jest normalne w tym silniku, czy coś jest może nie tak? Może to mieć związek z przyspieszeniem? Czytałem coś o problemach z odmą w tym silniku i mi się przypomniała w tej sytuacji, może ktoś akurat rozpozna jakiś charakterystyczny objaw. Dzięki :)
Opublikowano
Manual, wersja coupe E92. Dodam jeszcze, że silnik chodził bardzo cicho i równo zimny i ciepły. Zero falowania obrotów na jałowym.
Opublikowano

to zależy co dla kogo oznacza powoli,ja mam automat i schodzi normalnie-wg mnie :D ,podłącz komputer,albo weź na oględziny kogoś kto ma pojęcie o tych silnikach.

ps:

poczytaj o problemach N52,odma to nie jest duży problem,który to rok?

Opublikowano

Tam jest tak, że obroty zatrzymują się na chwilę na wyższych i dopiero potem powoli spadają. Właśnie muszę pomyśleć żeby zabrać kogoś z serwisu na oględziny, na pewno więcej się dowiem. Chciałem tylko się rozeznać na co zwrócić uwagę w tej sytuacji.

O problemach czytałem, silnik jak mówiłem na zimno chodzi zupełnie cicho i równo, także tu chyba jest w miarę ok. Rok koniec 06, przebieg 170k.