Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam od kilku miesięcy BMW dla siebie .Przeczytałem na tym forum czego mozna się spodziewać.Ale boję się wdepnąć w gówno dlatego prosze o pomoc.

Na samochód chcę przeznaczyc kwotę ok 60 tyś . Rocznik nie starszy niż 2009 seria 3 lub 5 .I tu pierwsze pytanie czy za taką kwotę kupię 5 ?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-520d-e-60-2009r-po-liftingu-salon-polska-bezwypadkowy-ID6y7mpH.html#fac8ff5820 co sądzicie o tej? Jestem z Warszawy więc zanim pojadę prosiłbym o wstepną ocenę.

Mam jeszcze 320d na oku .Czy przebieg 195000 ( rok 2010 ) oznacza ze pakuję sie w kłopoty ( nie był wymieniany rozrząd ani turbina).

Z góry dziękuje za pomoc

Ta 5 wygląda solidnie ladnie wyspoażona nawet fajnie cena tez wg mnie raczej normalna. Ja bym brał do ASO i sprawdzał...

a co do 3 2010 195 kkm jesli była serwisopwana to nie ma sie czego bać.

Sprawdzić musisz w obu rozrzad jest na niego akcja...

Nie na wszystkie modele n47 jest akcja serwisowa, więc musisz sprawdzić w ASO dokładnie czy owe auto podlega pod nią..

Cena jest ok.. Generalnie motor n47 do tej budy nie daje takiego wrażenia jak 330d i podobno (nigdy nie miałem okazji się przejechać) strasznie czuć zmianę biegów przy automacie..

Przy 195 tys. wszystko zależy jak auto jest utrzymane.. Generalnie jak na 2010 rok to nie kupiłbym takiego auta. Przy sprzedaży auto będzie miało już dość sporo na liczniki, a w Polsce większość ludzi jak widzi 2 z przodu odpuszcza zakup..

Jechałem ostatnio 520 szału nie ma ,ale wydaje mi sie że i tak lepiej daje radę niz inne auta z podobnym silnikiem. Poza tym na 530 z tego roku bez przejśc za tą kase to nie ma co liczyć chyba.

Co do tej 320d to mam podobne odczucia .Mimo że mój przebieg roczny to ok 15-17kkm to trzeba się liczyć z dużym spadkiem wartości.Chociaż po 10 latach 300tyś to nie robi już takiego wrazenia.

ja bym dokładnie obejrzał ją. cena ceną ale co za problem a bite auto dać cenę godną niebitego . przypatrz się dokładnie z przodu auta od strony pasażera, czy szpara między maską, a zderzakiem nie jest mniejsza niż od strony kierowcy. Może tylko tak widać na zdjęciach - nie chcę tu osądzać, ale zwróć na to uwagę. :)