Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e60 520d zbyt wysoki stopien rozładowywania akumulatora taki komuniakat pojawia mi sie przy odpaleniu auta i zeruje kilometry akumulator wymienilem na nowy o tych samych parametrach i to samo nadal, sprawdzałem miernikiem pobor pradu spada do 0,01A po okolo 15 min wiec tez chyba ok... auto odpala na strzała, ładowanie alternatora 13,8-14V co mam zrobic czego moze byc przyczyna tego komunikatu koledzy POMOCY
Tomek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie ładowanie 14,5-14,8V. Może to jest przyczyną. Choć 14V też wygląda OK...

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ładowanie alternatora 13,8-14V co mam zrobic czego moze byc przyczyna tego komunikatu koledzy POMOCY

Też stawiam na słabe ładowanie. W poprzedniej E60 miałem 14,8, w obecnej 14,7 przy akumulatorach w systemie AGM.

Opublikowano
adaptacje akumulatora robilem.... nawet jak dodam gazu na 2 tys obr to łądowanie jest 13,8 v moze odłaczyc IBS tylko nie wiem która wtyczka dokładnie??
Tomek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd 4A27 dotyczy klemy minusowej z ibs. Gdzieś coś o tym czytałem na naszym forum, poszukaj. Nie patrz jakie masz obroty silnika, ładowanie musi być cały czas takie same=stałe, od tego masz regulator napięcia.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
wypnij wtyczke ktora idzie do altenatora, u góry taka mała, szyna danych między regulatorem, czujnikiem oleju, ibs, itp... z IBS tą małą, a miernikiem sprawdzasz pomiędzy masą a bolcem z czerwonymi przewodami przy altenatorze :P, najlepiej mierniczkiem, ponieważ w kompie auta pokazuje zawyżone o kilkanaście mV.
Opublikowano
ok czyli mam zmierzyc napiecie przy wtyczce od alternatora tylko jak ja mam tam wlozyc rece jak tam tak malo miejsca jest
Tomek
Opublikowano
mierzylem na tym bolcu przy alternatorzedo ktorego przychodza czerwone kable i miernik pokazuje 13,9v a jak sprawdzalem w ukrytym menu to jest 14,2-14,3V i co ty na to ??
Tomek
Opublikowano
witam jezdzilem pare dni z odlaczonym IBS i nie pokazywalo przy odpalaniu ze slaby aku a jezdzilem na starym akumulatorze..... ale kilka razy zdazyly sie spadki napiecia ale wczesniej tez byly....
Tomek
Opublikowano
czy moga byc jakies negatywne skutki jazdy z odlaczonym ibs bo jak mialem podlaczony to pokazywalo mi przy odpalaniu ze zbyt wysoki stopien rozładowywania aku...
Tomek