Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się z Wami podzielić informacjami na temat bmw F11 sprzedawanego w Zielonej Górze, jest to auto z tego ogłoszenia:

http://allegro.pl/bmw-520d-60-000km-m-pakiet-black-edition-2012-i5444870725.html

Mianowicie, informacja skierowna jest dla tych którzy poszukują takowego auta - nie musza już tracić pieniędzy na serwis. Byłęm z tym autem w serwisie w bmw w Zielonej aby je sprawdzić przed kupnem, sprzedający zarzekał się, że auto ma oryginalny przebieg - 57tyś. km. Został on dobrze z korygowany :) - wszędzie w aucie przebieg sie potwierdził :) - oprócz bazy bmw online :). Uprzejmy człowiek w serwisie pogrzebał trochę w systemie i podał mi prawidłowy przebieg - auto rok temu przy ostatnim serwisie miało 138.000km , więc delikatna różnica.

Auto oczywiście wyszlifowane jak to u sprzedawczyka, gość szuka łatwego zarobku, stało tam u niego na podwórku parę luksusowych auto, zapewne wszystkie cofnięte! A później się dziwić - jakie te auta teraz słabe robią, mam na liczniku dopiero 150tyś. a tu już skrzynia,turbina i wtryski siadły. W rzeczywistości jest już 300tyś :)

Opublikowano (edytowane)
Ostatnio sprawdzaliśmy dla klienta A7 od tego sprzedawcy. W ogłoszeniu i na liczniku 97 000 km przebiegu, a ostatni wpis w ASO z 06/2014 - 158 000 km. :) Klient kupił bo "cena dobra, a przebieg ma w d****" :) Edytowane przez Moto-Check S.C.

Strona internetowa : http://www.moto-check.pl

Kontakt : [email protected]

Tel : 511-105-106, 506-105-106

Na hasło "BMW KLUB" - 15% zniżki, na każdą usługę :)

Opublikowano
Ostatnio sprawdzaliśmy dla klienta A7 od tego sprzedawcy. W ogłoszeniu i na liczniku 97 000 km przebiegu, a ostatni wpis w ASO z 06/2014 - 158 000 km. :) Klient kupił bo "cena dobra, a przebieg ma w d****" :)

widziałem na parkingu te A7, musiało być to bardzo niedawno, jak sobie przypominam w jasnym kolorze,...?

A do serwisu wysłał kolesia, bo podobno wyjechał i nie mógł być - tak się zachowuje ktoś normalny kto sprzedaje auto za 100tyś? od razu szło sie domyśleć, ze pajac, dobrze, że typ z serwisu był tak miły, że nie wziął kasy.

Opublikowano

Tak, Kilka dni temu - zaliczkował ją ;) Prawda jest taka, że allegro, otomoto mają gdzieś oszustwa na ich portalach. Nie raz zgłaszaliśmy fakt, załączając dowody oszustwa i co ?

Odp : "Dziękujemy za zgłoszenie, niestety zrzuty ekranu, skany, zdjęcia nie są dla nas wystarczająco wiarygodnym dowodem"

Opublikowano

Bez tych oszustów straciliby część dochodów więc maja gdzieś, że ktoś wystawia ze skręconym licznikiem.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Powiedzcie mi czy tak drogie auta jak A7 czy nawet F10 można sprzedać klientowi, który nie zweryfikuje przebiegu i stanu w ASO? Ktoś przyjedzie, popatrzy, da kasę i jazda?

Z drugiej strony wystarczyło zerknąć na kierownicę na zdjęciu. Ja mam podobny przebieg jak ten w ogłoszeniu i kierownica jest jak nowa. Nie świeci się kompletnie. Tutaj już jest ładnie wygładzona także nalotu to musi mieć sporo albo ktoś musiał gorączkowo operować kierą.

Dobry pomysł kolego by tutaj to wrzucić, ale przydałby się jeszcze VIN. Kilka tematów wcześniej ktoś wrzucał sprzedającego z F10' tkami 10-12r w cenach 70-80tyś PLN :p Ciekawe co wymyślili w tamtych przypadkach.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Powiedzcie mi czy tak drogie auta jak A7 czy nawet F10 można sprzedać klientowi, który nie zweryfikuje przebiegu i stanu w ASO? Ktoś przyjedzie, popatrzy, da kasę i jazda?

Z drugiej strony wystarczyło zerknąć na kierownicę na zdjęciu. Ja mam podobny przebieg jak ten w ogłoszeniu i kierownica jest jak nowa. Nie świeci się kompletnie. Tutaj już jest ładnie wygładzona także nalotu to musi mieć sporo albo ktoś musiał gorączkowo operować kierą.

Dobry pomysł kolego by tutaj to wrzucić, ale przydałby się jeszcze VIN. Kilka tematów wcześniej ktoś wrzucał sprzedającego z F10' tkami 10-12r w cenach 70-80tyś PLN :p Ciekawe co wymyślili w tamtych przypadkach.

wiesz, właśnie liczy palant na napaleńca, oczy sie zaświecą i weźmie - trafi się taki jeden na 100. tak własnie działają szmaty, które szukają szybkiego zarobku, cały rynek psuja. Kiera była w wersji M, uwierz mi, że nie było widac zużycia.

Opublikowano

Nie będę się sprzeczał, bo byłeś na miejscu i widziałeś, ale na zdjęciu widać że się mocno świeci. Raczej nie jest czymś natłuszczona także wywnioskowałem, że jest bardziej gładka niż powinna.

W sumie to może i ktoś się skusi na ten samochód. Fajnie wygląda, na blacie piękny przebieg i cena bardzo fajna także dla łowców okazji wszystkie warunki są spełnione. Szkoda tylko, że sprawdzasz przebieg dopiero jak już stracisz dzień i masz multum kilometrów w kołach. Można to zrobić niewielkim kosztem przez internet. Oszczędzasz czas i kasę. W naszym kraju musisz niestety wyrzucić kilka złotych na sprawdzenie, bo chyba prędko nie trafisz odpowiedniego samochodu w przyzwoitej cenie :) Polecam chociaż tutaj na forum wrzucić coś do oceny przed wyjazdem.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Może to mało poprawne, ale z drugiej strony w DE za podobny egzemplarz z przebiegiem do 150 000 km trzeba zapłacić około 23-25 tys euro (oczywiście nie licząc opłat). Jeżeli auto było faktycznie należycie serwisowane, a jedynym problemem jest przekręcona szafa, to za tą cenę auto bym kupił :) Jaki problem przywrócić stan licznika do stanu faktycznego ? W DE w sumie też zdarzają się okazje. Nasz znajomy Turasek z Niemiec, który ciąga tylko po leasingi z włoch i holandii, miał dwa tygodnie temu f10 2011 m pakiet, 530d za 18 000 euraka. Oczywiście odmłodzona o około 35 000 km, ale co to jest dla takiego auta ?

Opublikowano
A gdzie logika cofania licznika, jak w tym przypadku? Wiadomo przecież, że nie powinno to mieć większego wpływu na należycie eksploatowany samochód. Według mnie są dwie wersje, a własciwie jedna, niczym nieuzasadniony idiotyzm.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.