Skocz do zawartości

F30 320D oraz 320i - wnioski z testu długodystansowego

Fikus

Rekomendowane odpowiedzi

Prędzej jeździłem 1.9 TDI z Chipem na 163 KM, wiec teraz dla mnie to F34 to rakieta :) w Warszawie może kiedyś wybiorę się do Hypertechu, bo jak wiadomo przyspieszenie szybko się nudzi. Z tego co widziałem na YouTube to 328i wykręca czas poniżej 6s do setki.

Jak mówisz, że spalanie jest podobne, to chyba warto się nad tym zastanowić. Obecnie mam 70 tys. przebiegu, teoretycznie nie powinno być problemów z chipem. Z tego co widziałem w serwisie troszkę „zapocone” jest turbo, ja się na tym nie znam, ale facet powiedział, że śmiało można jeździć i technicznie jest ok.

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Zdecydowanie tylko potwierdzasz to co pisałem, mała benzyna na trasie nie jedzie, a zużywa tyle co 3.0t.

Prawdopodobnie jeździsz płynnie, co zrozumiałe, gdybyś jednak po każdym przymusowym zwalnianiu do 120, odkręcał do 200 z pedałem w podłodze, ciężko było by uzyskać taki wynik.

Kilka kick-downow ze 120-200 km/h miałem

I jakieś 200 km jechałem 180 km/h

Nie umiem zdjęć z telefonu tu wrzucać, muszę ogarnąć wątki, bo pewnie gdzieś opisane.

Sam się dzisiaj zdziwiłem. Trasa 428 km, w tym około 20

Km po mieście, potem S2, A2,A1 i jakieś 80 km „zwykła droga” na A1 tempomat na 145, a reszta to około 100 km/h, szybciej się nie dało. Wyjeżdżałem o 17 w piątek, i o ile w Warszawie spoko - co bardzo cieakawe ;) to już A2 do Łodzi to tragedia. Wynik: czas 4:37, średnia prędkość 95 km/h i spalanie 7.6 litra. Całkiem nieźle wyszło mimo wszystko :8)

Ok. Znalazłem jak dodawać zdjęcia

http://i.nfhost.me/images/2018/04/21/27304D1F-0BCA-48DC-BE1F-AABA36386CBA.jpg