Skocz do zawartości

bixenony czy adaptacyjne reflektory diodowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Które światła lepsze ? Jakie plusy i minusy ? Będę zamawiam m5 f10 i się zastanawiam. Czy w obu przypadkach jest możliwość święcenia samych ringów w dzień ?pozdrawiam
Opublikowano

Ale takie 1:30 czy jakieś większe?

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Witam. Które światła lepsze ? Jakie plusy i minusy ? Będę zamawiam m5 f10 i się zastanawiam. Czy w obu przypadkach jest możliwość święcenia samych ringów w dzień ?pozdrawiam

Ringi sa i przy xenonach i przy ledach, z tym ze przy tych drugich takie "fajniejsze", splaszczone u dolu. Jezdzilem f'ka z ledami i bylo ok ale jakiejs przepasci nie zauwazylem

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Ringi sa i przy xenonach i przy ledach, z tym ze przy tych drugich takie "fajniejsze", splaszczone u dolu. Jezdzilem f'ka z ledami i bylo ok ale jakiejs przepasci nie zauwazylem

To chyba krótko jeździłeś, albo nie jeździłeś w nocy,bo dla mnie różnica jest kolosalna, jasność świecenia i perfekcyjnie działający asystent robi różnicę.

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

W E60 miałem Bixenony. Świeciły super w porównaniu do moich poprzednich świateł w mondeo MK3.

Kupując F10 skonfigurowałem sobie oświetlenie LED. Świecą rewelacyjnie w stosunku do Bixenonów oczywiscie z dodatkowo z zamontowanym asystentem świateł. Rewelacyjnie działa ten system w nocy. Zmieniaja sie strefy oświetlenia jak jedziesz za innym samochodem, inne są strefy świecenia w czasie mijania. Teraz już się do tego przyzwyczaiłem ale do dzisiaj pamiętam pierwszą przejażdżkę w nocy nowym F10 jak mi kopara opadła widząc jak te światła w realu działają. Wejdź na you tube i poszukaj filmiku demo BMW z adaptive led headlights to zobaczysz ideę działania. Jak jesteś na etapie konfiguracji wyposażenia to nawet się nie zastanawiaj tylko bierze LEDy z systemem adaptive hedalights.

Nie wiem czy można kupić LEDy bez asystenta bo tutaj mega robotę robi właśnie ten asystent. Bez asystenta pewnie świecą podobnie jak bixenonybixenony jeśli chodzi o jakość wiązki światła.

Opublikowano

Miałeś włączonego asystenta? U mnie jest tak że jak właczą się swiatła do jazdy nocnej - mam ustawione na automatyczne włączanie - to aslystent jest zawsze zdeaktywowany i musze go ręcznie włączyć z manetki przy kierownicy. Da sie to jakoś zmienić aby asystent był zawsze aktywny po włączeniu świateł do jazdy nocnej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Asystent Adaptive Hedalights jest również dostępny w biksenonach po LCI.

Jak dla mnie działa również perfekcyjnie, aczkolwiek przyznam że nie jeździłem w nocy wersją full-LED, więc nie mogę porównać.

Swoją drogą czy full-LED mają wygaszanie niektórych LED, tak jak Matrix w Audi...?

Czy też jest to ten sam system adaptacyjny co w biksenonach (po LCI) polegający na dynamicznym maskowaniu poszczególnych stref?

Szczerze mówiąc prezentacje na youtube "BMW LED Adaptive Hedalights" dają efekt dokładnie taki sam jak w biksenonach z dynamicznym asystentem Adaptive Hedalights (dostępnym po LCI).

P.S.

Unky, o ile dobrze pamiętam z forum bimmers - automatyczne uruchamianie asystenta można włączyć kodowaniem (aczkolwiek tego akurat u siebie nie próbowałem, bo wolę mieć "kontrolę" w tym zakresie) :wink: