Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat przekaźników w module komfortu jest mi bardzo dobrze znany. Czyściłem już w swojej karierze przekaźniki, wymieniałem też przekaźniki od centralnego. Jednak mam bardzo dziwną sytuację. Chodzi o opuszczanie szyby od strony kierowcy przedniej. Kiedy chcę podnieść szybę (która defakto i tak jest zamknięta) słychać jak przekaźnik zaskakuje, jednak gdy chcę ją opuścić to nie ma żadnej reakcji (przekaźnik nie "strzela"). Oczywiście zacząłem sprawdzać najpierw siłownik szyby - ok. Następnie przycisk od szyby - ok. Kolejno zakupiłem za 50 zł (matko bosko) przekaźnik i go przelutowałem - nic to nie dało. Zdenerwowałem się i podałem na krótko napięcie na przekaźnik przewodem - szyba się opuściła :duh: .

Wyszukałem sobie w module komfortu w którym miejscu pojawia się 12v gdy chcę opuścić szybę i przylutowałem przewodzik na krótko do przekaźnika. Szyba się opuszcza, ale wariuje. Mianowicie opuszcza się w miare normalnie, ale z podnoszeniem jest problem - naciskam przycisk do podniesienai szyby, szyba się opuszcza o 1cm i podnosi o 2cm :norty: Ogólnie rzecz biorąc nie jest to zadowalający efekt. Jak się domyślam mam walnięty moduł komfortu (jakąś ścieżkę czy coś). Czy ktoś z was się spotkał z taką przypadłością? Szukałem już nawet desperacko na aukcjach mojego numeru modułu komfortu, ale nie znalazłem.

Czy zna ktoś miejsce wyjścia sygnału z procesora do przekaznika?

Posiadam moduł komfortu (4 szyby elektryczne e46 320d sedan 98r):

GM V 12 V

BMW 61.35-4 533 551

109 110

HW1.0 SW1.1 229808

Wrzuce jeszcze zdjęcia swojego modułu:

http://images67.fotosik.pl/976/4c49a2f59c20c9eagen.jpg

http://images70.fotosik.pl/975/e81949ab9e1731b4gen.jpg

Może ktoś z was coś pomoże w tym temacie :roll:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Piszesz że przyciski sprawdziłeś , a nie masz zwarcia na szynie ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.