Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...Mam na imię Kuba i jestem nowy na forum :)

Jakiś czas temu kupiłem pierwsze, wymarzone BMW, a mianowicie E46 320i Touring z 2000r, według książki pojemność silnika w przybliżeniu to 2.2 170km :), ale przejdźmy do tematu. W aucie jest zamontowany zwykły kaseciak + zmieniarka + nagłośnienie harman/cardon. Moje pytanie jest następujące: Czy jest możliwość przełożenia climatronica w miejsce schowka przy lewarku zmiany biegów i czy jest możliwosc włożenia w miejsce starego radia, radio z ekranem ? Dodam że nie zależy mi na nawigacji, chodzi tylko o to żeby działało radio i zmieniarka.

Opublikowano
Opłaca się inwestować w oryginalne radio z ekranem jeżeli na rynku są solidne zamienniki ? Kodować z tego co wiem nie trzeba ale niech wypowie się ktoś obeznany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daruj sobie oryginalne radio. Ma słabą funkcjonalność w porównaniu z dzisiejszymi kombajnami oraz trzeba rozebrać pół auta żeby położyć instalację. O kasie już nie wspominając. Żeby kupić komplet to trzeba sporo wydać.
Opublikowano

Bez przesady

Ja dokładałem całe oryginalne navi 16:9 w pełnej opcji z bluetoth, tuner tv ,tuner radiowy ,zmieniarka mp3 dvd mk4 , koszt zblizony do chinskiego chłamu którego wszędzie pełno (miałem testowałem ,sprzedałem tak szybko jak mogłem)

Fakt jest taki że funkcjonalność ori jest mniejsza ale zawsze to ori i to jej najwieksza zaleta pomijając już wygląd i jakość wykonania która bije na łeb na szyję dynawiny enony czy jak im tam

Roboty trochę przy tym jest ale co tam

Nie słuchaj tylko zakładaj jak tylko masz trochę pojęcia i chęci do działania :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

Rozwiń bardziej swoją myśl co to za argumenty w stylu, miałem sprzedałem bądź jakość i wygląd bądź "ORI to największa zaleta" ? Może 15 lat temu gdy nie było solidnych konkurentów. Nawigacje zakłada się bo ma piękny plastik i działa już 15 lat ? Nie sądzę. Jeżeli masz bezpośrednie porównanie to podaj dodatkowego minusy i plusy zupełnie obiektywnie.

Np:

-Rozdzielczość i wygląd ekranu/ czcionek w którym lepsza

-Szybkość działania

-Poprawność map oraz aktualizacje czy na OE BMW jest w ogóle możliwa ?

-Czy sama nawigacja ma w sobie tyle funkcji co chociaż "Chiński chłam"

-Jakość dźwięku OE BMW/XXX

I wiele innych opcji. Znajdzie się równie dobrze przeciwnik OE BMW i gdyby argumentował podobnie jak Ty to nic by to nie wniosło do tematu. - Nie bierz do siebie.

Opublikowano
W moim aucie mialem oryginalna nawigacje 16:9, po paru latach padl tuner bm54 (koszt nowego, patrz uzywanego) 800zl (naprawic sie juz nie dalo). Dodatkowo na ekranie mialem juz martwe piksele, cena nowego ekranu ok 1000 zl. Analizujac koszty naprawienia starej nawigacji nie mialo to sensu, jeszcze dodatkowo bawic sie z tymi plytami. Zamowilem z USA Avin Avant-2 i jestem mega zadowolony. Pasuje idealnie rozdzielczosc FULL HD, internet, czyta wszystkie formaty plikow, filmy, teledyski a do tego android, wchodzisz w sklep google i sciagasz co chcesz, chociazy gry jak Ci sie nudzi. No i nawigacja, dostepna jest darmowa google, ale ja sciagnalem automape i nie bawie sie juz z plytami. Pozdrawiam :cool2:
Opublikowano
Bez przesady

Ja dokładałem całe oryginalne navi 16:9 w pełnej opcji z bluetoth, tuner tv ,tuner radiowy ,zmieniarka mp3 dvd mk4 , koszt zblizony do chinskiego chłamu którego wszędzie pełno (miałem testowałem ,sprzedałem tak szybko jak mogłem)

Fakt jest taki że funkcjonalność ori jest mniejsza ale zawsze to ori i to jej najwieksza zaleta pomijając już wygląd i jakość wykonania która bije na łeb na szyję dynawiny enony czy jak im tam

Roboty trochę przy tym jest ale co tam

Nie słuchaj tylko zakładaj jak tylko masz trochę pojęcia i chęci do działania :cool2: :cool2: :cool2:

To faktycznie kupiłeś chłam.Co dowodzi iż kupowanie nie jest tak proste jak się niektórym wydaje.Co do Dynavina.Ten oryginał który masz nawet nie warto porównywać .I wyglądu i jakości i funkcjonalności.

Opublikowano

Ostatnio robiłem taki zabieg w swoim aucie i się udało. Schowek wyjęty, klimatronik obniżony a radio pod nawiewami (2DIN z nawigacją). Niestety nie obeszło się bez wycinania obudowy nagrzewnicy ale da radę.

Później zamieszczę fotkę jak to wyszło.

Opublikowano
Powiem szczerze i może zabrzmi to minimalistycznie, ale nie zależy mi na tych wszystkich bajerach, chodzi o samo radio z ekranem, żeby normalnie działało radio i zmieniarka.
  • 4 miesiące temu...