Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam

Posiadam bmw 5 , e39 silnik 2.0 benzyna 1999 rok.

to moje piąte bmw , jestem miłośniczką tej marki od 10ciu lat. :)

współzakładałam klub bmw przemyśl , lecz nie mieszkam już w Polsce i klub o mnie zapomniał ...

Ale do rzeczy :) Zbliżała mi się wymiana oleju w aucie, pojechałam do |profesjonalnego| mechanika w UK i wymienił mi olej ....

Błagałam by nie lał byle czego bo dbam o te auto i żeby wymienił filtr.... ( poprzednio miałam olej Castrol Edge).

Odebrałam autko i po paru dniach usłyszałam podczas dodawania gazu lub jechania na wyższym biegu przy małej prędkości dziwny odgłos : tak jakby klekotały zawory bądź jakby moje autko chwilami zamieniło się w diesla :( ( moje uchy są wyczulone na wszelkie stuki i puki )

Bardzo mnie to zmartwiło, podniosłam maskę wyjełam szabelkę by sprawdzić olej a tu .... olej jak woda..... lało się z szabelki ..... nie wiem jakiego chłamu mi tam nalał...

na tydzień odstawiłam auto by gorzej jego stanu nie pogorszyć.... kupiłam Castrola i wymieniłam olej na poprawny raz jeszcze ( dwie wymiany oleju w przeciągu 3-4 tygodni).... co się okazało filtr był tak zaje..... że głowa mała :(

Myślałam że po wymianie na właściwy olej te jakby zawory czy nie wiem co to przestaną |grać| .

Owszem nie "gra" to już tak głośno podczas jazdy ale jeszcze drażni ucho i to momentami bardzo :( nie mam tu swojego mechanika a nie chcę by ktoś kolejny wciskał mi kit ...

PROSZĘ PODPOWIEDZCIE CO TO I OD CZEGO TO MOŻE BYĆ TAKI DŹWIĘK.

Za wszelkie odp bardzo dziekuje ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez malinka1986
Opublikowano

jak ten filtr wyglądał? Jaki masz teraz dokładnie olej? Markę już znamy ale coś dokładniej. Lepkość, gęstość. Jaki masz teraz filtr? Stan oleju był po pierwszym incydencie?

Zmień tytuł tematu bo zaraz będzie zamknięty.

Opublikowano

jak mam Ci napisać jak wyglądał filtr ? ;) poprzedni był cały zapchany, aż ten pierścień z gumy co jest na filtrze był jak klucz od kół sześciokątny ....

teraz jest filtr nowy Bosha i olej castrol edge. teraz olej trzyma się szabelki i jest ok.

przedtem tak jak pisałam olej spływał mi z szabelki jak woda...

ale ja nie wiem czy te "granie" spowodowane jest olejem....

czy to mogą być zawory ?

może wtrysk któryś ? visko ? no nie wiem ;(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.