Skocz do zawartości

Odrobina piasku...w silniku, jakies rady?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, dzisiaj mechanik wyciągał mi wtryski, niestety nie wyczyścił dokładnie okolicy wtrysków i przy wyjmowaniu zauważyłem ze odrobina piasku/brudu wpadła do gniazda wtrysku (podejrzewam ze do komory silnika rownież) gdy zwróciłem mu uwagę zbagatelizował temat. Co sądzicie o tej sytuacji? Edytowane przez spidi7
Opublikowano
Jak piasek to nie dobrze jeszcze zależy ile :shock: Spotkałeś prawdziwego fachowca :D przed wyjęciem wtrysku ,świecy czy świecy żarowej obowiązkowo używamy kompresora wszystkie te gniazda zawsze zbierają syf
Opublikowano
Cieżko jest określić ilośc jaka spadła. Nie była to garść ale coś spadło. Pytanie czy niewielka ilośc jest w stanie narobić kłopotów?
Opublikowano
Cieżko jest określić ilośc jaka spadła. Nie była to garść ale coś spadło. Pytanie czy niewielka ilośc jest w stanie narobić kłopotów?

Tak piasek narobi kłopotów tylko to tak gdybamy teraz ponieważ nie wiemy ile tego się dostał wiadomo że nie garść może nic nie będzie

Opublikowano
Silnik nie był jeszcze odpalany po feralnym wyjmowaniu wtrysków. Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć jak maxymalnie zniwelować ewentualne skutki piasku w silniku? Wymiana oleju coś da? Generalnie gość mnie ugotował...
Opublikowano (edytowane)
Zostaw auto niech naprawia. Podaj kto to, abyśmy uniknęli tego fachowca

Masz na mysli remont silnika? To jedyne wyjscie w tej sytuacji? Moze ktos ma jakis pomysl. Odnosnie fachowca to cala rzecz sie dzieje w holandii...

Edytowane przez spidi7
Opublikowano

Masz na mysli remont silnika? To jedyne wyjscie w tej sytuacji? Moze ktos ma jakis pomysl. Odnosnie fachowca to cala rzecz sie dzieje w holandii...tacy wlasnie fachowcy tutaj pracuja..

Ja bym raczej nie panikował, takie rzeczy się zdarzają.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Co oko nie widzi to sercu nie żal, miałeś pecha że to widziałeś ;-) , nic mi nie będzie.

Ale jak by na jednym cylindrze kompresji nie trzymał to wróć z reklamacją.

A jak już bardzo się boisz to na przykładzie afer taśmowych nagraj wyjaśniającą rozmowę z tym pracownikiem

ale to już paranoja.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano (edytowane)

Masz na mysli remont silnika? To jedyne wyjscie w tej sytuacji? Moze ktos ma jakis pomysl. Odnosnie fachowca to cala rzecz sie dzieje w holandii...tacy wlasnie fachowcy tutaj pracuja..

Ja bym raczej nie panikował, takie rzeczy się zdarzają.

Swoją drogą, on ma te wtryski wkladac spowrotem wiec nadal autko bedzie pod jego "opieką" A wiem ze w gniazdach sa nadal ziarenka piasku...

Edytowane przez spidi7
Opublikowano

Raczej nie tylko. Ogolnie musisz pamietac, ze to co dla ciebie to juz tragedia i koniec swiata, dla kogos moze byc czyms zwyczajnym i nie ma sie co niezdrowo podniecac. Generalnie nie bronie mechanika, bo uwazam ze czystosc warsztatu i "pola operacyjnego" to podstawa, ale troche rzeczy w zyciu widzialem i uwierz mi, odrobina piasku to naprawde jest nic takiego. Oczywiscie pod warunkiem, ze to nie byly zgromadzone na gniazdach jakies glazy narzutowe.

Zreszta, jesli masz watpliwosci, to mozesz nacisnac go o wykonanie plukania cylindra np. nafta. Zawsze cos tam odessie, moze nie wszystko, ale zawsze.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
To była odrobina piasku wiec mam nadzieje ze będzie tak jak mówisz. Mimo wszystko uważam ta sytuacje za lekki "kryminał"...
  • 7 lat później...