Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Bardzo proszę o uwagi na temat tego E39. Na E39 nie bardzo się znam, więc nawet jeżeli będzie coś na pierwszy rzut oka podejrzanego, nie dam rady zauważyć. Poniżej link i rozkodowany VIN.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-zarejestrowany-tempomat-pdc-ID4pasFk.html

Vehicle information

VIN long WBADR71070GV63419

Type code DR71

Type 520D (EUR)

Dev. series E39 (2)

Line 5

Body type TOUR

Steering LL

Door count 5

Engine M47

Cubical capacity 2.00

Power 100

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TITANSILBER METALLIC (354)

Upholstery STOFF RIPS DIAGONAL/ANTHRAZIT (F4AT)

Prod. date 2001-03-12

Order options

No. Description

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

650 CD PLAYER

661 RADIO BMW BUSINESS

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

915 NO OUTER SKIN PROTECTION

Series options

No. Description

520 FOGLIGHTS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

Opublikowano
klapa ,maska inne odcienie.Srebrny jest dosyc wrazliwy na malowanie.Silnik za slaby do tej budy,mialem w sedanie e39 z m47 i kiepsko sie jezdzilo. Zreszta znalesc dobrze utrzymane m47 to pewnie nielada wyczyn.
Opublikowano

matowe lapmy-to akurat dobrze znaczy ze od nowosci oryginalne raczej,

taka standardowa ich przypadlosc ze te w klapie matowieja po latach a nie zapominajmy ze e39 to juz wiekowe auta...

ta z ogloszenia nie warta uwagi, malowana, bardzo biedna jesli chodzi o wyposazenie( a to w tak starym aucie dosc wazne przy odsprzedazy za kilka lat), silnik stanowczo za slaby...

Opublikowano

Z tym słabym silnikiem to przesadzasz. Nie powala on oczywiście na kolana, ale pozwala na ekonomiczną, w miarę sprawną jazdę w warunkach niezłego komfortu.

Dla porównania - E46 z M47 ma 9.9 sekundy do 100 km/h, gdzie E39 ma z tym motorem 9.3 sekundy. A nikt mi nie powie, że E46 to ospała wersalka ;)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
No ja sie jakos nie moge zgodzic z tym ze m47 w e39 da Ci przyjemnosc z jazdy jaka daje kazde 6 cylindrow w innych montowanych tam silnikach, a osiaganie pierwszych 100km/h w 9,3 sekundy szybko zaowocuje zgonem slabiutkiej motorowni...
Opublikowano
To Bmw faktycznie ma różne odcienie ale to tylko zdjęcia trzeba zobaczyć w realu. Jeśli chodzi o silnik też nie wiem czemu wszyscy krytykują ten 2.0d 136km, sam mam taką tyle że w sedanie śmigam już 4 rok i żadnych problemów zrobiłem już 50tyś obecnie ma 240tys i do normalnej jazdy w mieście wystarcza na autostradzie też nie ma problemów i spalanie całkiem przyjemne. Prawdą jest to że ciężko sprzedać e39 z tym motorem sam nie dawno chciałem zmienić na coś innego ale zainteresowanie zerowe jeden telefon na 4 miesiące ogłaszania i propozycja że 8tyś i bierze a auto mam z 2002r w bardzo ładnym stanie naprawdę zadbane, więc stwierdziłem że za 8tys to kupie szrota e39 a nie w miarę zadbany egzemplarz i odpuściłem śmigam dalej. Ale nawet najbardziej zajechane e39 3.0d łatwiej sprzedać niż zadbane e39 2.0d co jest głupotą.