Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem - szyba kierowcy jest za nisko o około 4mm w stosunku do szyby pasażera - co przenosi się na mocny szum przy większej prędkości

Czy jest jakiś prosty sposób na regulację? Robi się to mechanicznie, jakieś kodowanie?

pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
Sorry za lamerskie pytanie, ale która listwe? Boczek drzwi od wewnątrz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z zewnątrz przy szybie i kluczyk płaski bodajże 8 albo 9, jak Ci wpadnie do środka musisz rozbierać boczek odklejać matę itp. także machnij sobie piwko czy coś na rozluźnienie :wink:
Opublikowano

dzięki

wieczorkiem spróbuję :-)

a jeszcze dopytam - tą listwę ściągam siłowo, z czuciem, czy jest jakiś myk?

Opublikowano

no to po operacji

listwa faktycznie odchodzi w miarę bezproblemowo

klucz płaski nr 8 - zawiązałem na "sznurku" - żeby nie poleciał w dół, bo byłoby słabo...

po poluzowaniu dwóch nakrętek można szybę regulować góra/dół, ale i przód/tył - i u mnie raczej chodziło o cofnięcie jej

ogólnie trzeba pamiętać żeby regulować na zamkniętych drzwiach (najpierw robiłem "na oko" na otwartych...) - wtedy jest możliwość dokładnego dopasowania szyby do uszczelek

jazda testowa jutro to zobaczę czy to pomogło, czy jednak uszczelka będzie się dodatkowo domagać wymiany...

dzięki za rzeczowe porady :cool2: