Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem szwedem, ale czasami przebywam w Polsce. Teraz w czerwcu chcialbym wykonac serwis dla mojego BMW 120D, e81, 60 000 km.

Chodzi to o standartowy przeglad, olej silnikowy, filtr oleju, spryskiwacze, kontrola obslugi pojazdu, wlot tłumika, filtr paliwa, zaciski, wycieraczki. Nowa bateria jest potrzebna, lecz nie musze miec nowych klockow hamulcowych.

Chcialbym prosic o Wasza pomoc, poniewaz zdarzylo mi sie ze jak uzywam moj szwedzki akcent, to czasami ceny ida w gore.

W jakich granicach mam sie spodziewac ta prace?

Jestem wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrawiam

Björn

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie no - ale zawiść... wstyd.

Björn - poszukaj na forum warsztaty polecane w twojej okolicy w PL.

zadzwoń do 2-3 i porównaj ceny.

A co do warsztatów - sam mieszkam za granicą i jak tyko mam możliwość to serwisuję swojego opla u sprawdzonych ludzi w Krk. Dlaczego? Bo robią lepiej niż pseudomechanicy za granicą. Oczywiście koszt też ma znaczenie.

A tak przy okazji - czemu na niemieckich forach można znaleźć mnóstwo tematów gdzie i jak serwisowa w PL, zakładać lpg a w przygranicznych warsztatach sami Niemcy?