Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

UPDATE 028 - 23.07.2017

Czas leci a ja dalej działam. Deadline - koniec lipca. Allegro dało mi darmowe ogłoszenie w kategorii Samochody Osobowe. Pomyślałem, że może warto skorzystać i spróbować sprzedać - tanio nie będzie. Można by wtedy rozpocząć nowy projekt (coś tam już w głowie siedzi...).

Tym razem "rzeźba" wyszła większa niż zwykle bo wziąłem się w końcu za bagażnik. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, reszta zaraz załapie.

VfWCihX.jpg

Po zdjęciu uszczelki zobaczyłem troszkę rdzy. Oj ty niedobra, nieładna. Ja cię tu zaraz wyszlifuję...

Więc papier ścierny, i jedziemy. Później całość zabezpieczona odpowiednim lakierem, który stosowałem już na podłodze (rok temu). Przy okazji zabezpieczone też dziury które porobiłem by "to cuś" się zmieściło.

1vXMbWh.jpg

YKGxPxW.jpg

ajBRtw6.jpg

MmlUn7w.jpg

u9qjSzI.jpg

RynV2yN.jpg

dMDsvPJ.jpg

Było poskładane, znów jest rozje... yyyy... Rozmontowane.

b0oZqlj.jpg

Przy okazji zajrzałem do wspomnianej już podłogi, jak to wygląda po roku, czy rdza nie wróciła. A no na szczęści nie wróciła więc wszystko w porządku.

tAGfx0h.jpg

No i pierdolnik w bagażniku, potrzeba więcej kabli w klapie:

732baOR.jpg

i8Z08sY.jpg

IRBusOv.jpg

Zamknąłem się w środku by sprawdzić spasowanie. Niby OK, choć ciągle nie jest prawidłowo. Temat odroczony. Okazuje się że wcale nie było konieczne cięcie i gięcie w tych obszarach. Teraz to już za późno...

yglb2Bp.jpg

I stoi tak już 3 tygodnie...

9oGZ3eK.jpg

W środku prace też trwają. Poprawiony AUX, teraz jest w schowku a nie przy uchwycie na telefon. Naprawiona przetwornica (czytaj: wymieniona) dla wideorejestratora. Podsufitka out. Urwa, znów urwałem lusterko. Gdzie jest kropelka...

Naprawiony kabelek do ładowania telefonu. Uciąłem i wstawiłem nowy, łączenie pod deską więc nic nie widać.

No i na koniec, coś co nie dawało spać po nocach (i samo też nie spało) czyli fotele.

Nie usypiały się razem z autem i żarły prąd po nocach, co w połączeniu z akumulatorem kończącym żywot owocowało problemami z odpaleniem po dłuższym postoju.

Problemem było podłączenie, a konkretnie brak wykorzystania przekaźnika. Nie było wcale, teraz mam dwa...

Wystarczyłby jeden ale kablologia była zbyt skomplikowana - to robota fabryki, nie moja! Tak więc przekaźniki są wpięte już "za" bezpiecznikami. W rezultacie wszystko działa i fotele się usypiają.

lH6xVpi.jpg

SGueBRn.jpg

22HGhRc.jpg

bzV0I8N.jpg

Wymieniłem też środkową kratkę nawiewu bo była pęknięta. Nowa jest bez uszkodzeń.

q8OxdS6.jpg

Przy robocie z fotelami zorientowałem się że fotel pasażera nie pracuje w zakresie góra-dół.

Okazało się że ktoś (ja?) już grzebał przy module regulacji i problem był czysto mechaniczny. 20 minut roboty i już działa.

Podpiąłem też (w końcu!) przesłonę lewej lampy. Teraz bixenon działa w obu.

W następnym odcinku...

- klapa - ciąg dalszy

- powrót podsufitki

- z za kulis (a może raczej spod podwozia)

- urwa, ja ci pęknę!

- ciepło-zimno, czyli walczymy z termometrem

Edytowane przez tomtom1994

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

UPDATE 029 - 31.08.2017

Termin końca lipca nie wypalił z racji (a jakże) wielu kolejnych "przeszkód". Pomimo wszystko ogłoszenie wystawiłem z autem jeszcze nie dokończonym. Cena - wysoka. W efekcie brak zainteresowania. Ale to nic. Sprzedaż nie jest moim priorytetem.

Relację co nowego zacznę od tego co chyba najbardziej wszystkich zainteresuje. Klapa - ciąg dalszy:

Zawias po przeróbce skoczył się umalować. Na zdjęciu podkład, na to czarny mat. Nie malowałem w kolor bo zrobiłem to we własnym zakresie. Może kiedyś, przy okazji pryśnie się na zielono.

79x1Vat.jpg

W trakcie montażu:

GtgScpx.jpg

jsAMrSZ.jpg

CnR01z0.jpg

EiORlAW.jpg

gqoULEk.jpg

Ln3EwEo.jpg

Po złożeniu pozostało rozpracować kwestię niedziałającego dociągu - wina kodowania i braku przekaźnika, oraz wyregulować pompę żeby zamek zatrzaskiwał się na ryglu.

Efekt finalny:

Powrót podsufitki. A przynajmniej tak miało być. Ona zdecydowanie jakaś pechowa była. Była, bo już jej nie ma...

Dzień przed odbiorem (który przeciągał się w nieskończoność przez wysokie temperatury), podczas transportu podsufitki w auto Pana Arka wjechał pijany kierowca. Na szczęście nic poważnego nikomu się nie stało, ale podsufitka uległa zniszczeniu, podobnie jak maszyna do flokowania. Pan Arek jest jednak porządnym człowiekiem i pokryje straty. Wstępnie umówiliśmy się na zakup oryginalnego czarnego sufitu z M-pakietu.

Póki co auto wewnątrz wygląda tak:

eSWpQNz.jpg

vQBLiIq.jpg

r2warhq.jpg

WfxKAO0.jpg

Z za kulis, a raczej spod podwozia.

Zakupiłem już spory czas temu osłony silnika i skrzyni. Silnika założyłem lecz na tą od skrzyni nie było mocowań. Kupiłem je w ASO, jedno zamontowałem a drugie nie pasowało. Dosztukowałem więc na szybko z kawałka blachy dachowej łącznik i osłona siedzi na miejscu. Przy okazji kilka zdjęć spodu:

JEmoeOL.jpg

CPS07bY.jpg

a7xrkC5.jpg

docs9sy.jpg

Urwa, ja Ci pęknę!

Przy montażu spryskiwaczy lamp wymieniłem prawe krótkie nadkole. Na zamiennik z ABS... Pewnego dnia wyglądał tak:

GH0LlYS.jpg

Zakupiłem więc oryginał (okazyjnie). Przy okazji roboty przy osłonie podwozia założyłem też nowe nadkole.

6fZaLiy.jpg

Ciepło-zimno, czyli walczymy z termometrem.

Przy zmianie nadkola zdjąłem też czujnik temperatury. Był w porządku, przeczyściłem jego i wtyczkę i założyłem w dedykowane miejsce na nadkolu. Teraz wszystko działa.

Zakodowałem też DRL

DY9eFO3.jpg

Na koniec trochę zdjęć do ogłoszenia:

L55ksTK.jpg

mnCHryZ.jpg

aClRT6v.jpg

kvz5jlf.jpg

WuxwAlR.jpg

i1IVcye.jpg

hn3yKKX.jpg

HujMpbe.jpg

EBf7FLS.jpg

iScQh3v.jpg

hrfHQbU.jpg

Bc2WoRd.jpg

D7IhLLF.jpg

x6xWG4I.jpg

aClRT6v.jpg

DsHjaS3.jpg

Q1ELBlB.jpg

wacAPpT.jpg

ohiOdKd.jpg

bZeoWER.jpg

j7fuJpU.jpg

2zDIvZj.jpg

Uqv9Rk6.jpg

hdw9UxK.jpg

jMr6Xu2.jpg

tLMZraX.jpg

Xc18kSI.jpg

nDfo76M.jpg

ETNCbPK.jpg

lyHeNCA.jpg

zXAZe8u.jpg

H4X7kFT.jpg

2UsFyn8.jpg

wh7Xx43.jpg

SMfZcny.jpg

mDc0z1w.jpg

tVd0Rh5.jpg

n6jAf0R.jpg

eRHbgmt.jpg

BV3gmhz.jpg

kI9FyVb.jpg

d5EuSlW.jpg

ZrdPeCl.jpg

b8kuW1k.jpg

nubhv9j.jpg

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

UPDATE 030 - 18.11.2017

Sporo czasu minęło ale w końcu wróciłem.

Ktoś pytał co następne. Miał być spokój a wyszło, ekhem..., jak zawsze...

Zapraszam do przeglądania i wybaczcie średnią jakość zdjęć ale telefon coś ostatnio testuje moją cierpliwość...

Zainteresowania ogłoszeniem nie było zapewne ze względu na cenę. Auto zostało i na chwilę obecną nie planuję dalszych prób sprzedaży. Może zostanie i na całe życie? Kto wie...

Jako że lubię kombinować (a niektórzy to wykorzystują) wziąłem się za przeróbkę latarki dla znajomego. Została tylko obudowa i piny do ładowania. Reszta jest inna. Całość opiera się na zasadzie: przetwornica 12V > 5V --> układ ładowania --> bateria --> sterownik LED --> dioda CREE.

Świeci to jak jasna cholera. Sterownik ma też funkcję stroboskopu i sygnału SOS. Wszystko wpinane w schowek i tam ładuje się bateria która mała wcale nie jest więc można świecić ile się chce.

Jak coś to mam jeszcze zestaw części na drugą, mogę komuś odsprzedać. Drugiej robić nie będę bo za dużo czasu to zajmuje.

4oVzOZQ.jpg

Jako, że mój akumulator nie dawał już rady i po postoju ponad tydzień nie szło odpalić nawet latem, nie było wyjścia. W kieszeni 450zł mniej a w bagażniku nowiutki Banner 77Ah. Teraz jest miodzio.

IEjr6q3.jpg

Długi czas polowałem też na oryginalne nerki w chromie. Tak prezentują się na aucie:

5FJy3W8.jpg

Jazda bez podsufitki była dziwna. W końcu jednak i ten temat został zamknięty. Kupiłem zestaw czarnej. Nie jest to zwykła podsufitka z m-pakietu. Cena też nie była zwykła ale efekt WOW! dostałem w standardzie.

Tak, rzuciłem hajsem i kupiłem podsufitkę z M5 wykonaną z alcantary.

26mVi40.jpg

jkxgiEj.jpg

cWNyzcW.jpg

V9XBvyg.jpg

6ItH7mt.jpg

1JQo5qa.jpg

wDmZoGu.jpg

Xu2rVgJ.jpg

2TLn9ef.jpg

Ogromne wrażenie robią na mnie daszki przeciwsłoneczne i przeszycia na nich. Wygląda to zarąbiście. W dodatku daszki są tak mięciutkie, że właściwie chce się je dotykać bez przerwy.

Cała podsufitka jest niesłychanie delikatna i przyjemna w dotyku. Na prawdę, było warto!

Tym oto sposobem skończyły mi się pomysły na mody.

Nie no, żartuję. Przyszły rok na pewno nie będzie tak obfity w modyfikacje jak ten i poprzedni, z uwagi na to, że mam już tego lekko dość. Coś tam jednak pokombinujemy, przecież pieniądze by mi się przeterminowały.

W planach na pewno wymiana szyby przedniej. Do tego detaling z zewnątrz i usunięcie wszystkich denerwujących wad. Może jakaś hydrografika na koła. Jakby wpadł fajny tłumik końcowy to też nie byłoby źle.

A, zapomniałbym. Ostatnio stuknęło 260k km.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podziwiam za upór :cool2: aż nie chcę myśleć ile to czasu i pieniędzy na to poszło :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

UPDATE 031 - 07.02.2018

Od ostatniej aktualizacji trochę czasu minęło.

Brak aktywności oznacza, że wszystko gra, auto bezawaryjnie jeździ i nie sprawia problemów.

Tym razem krótki update ale idzie wiosna to może się coś pokombinuje...

Przyszedł nowy rok, przyszedł czas na zmianę oleju i filtrów. Kupiony jak zawsze komplet. Valvoline SynPower 5W40, filtry oleju i powietrza MANN. Kabinowe jakieś tanie węglowe.

Jako że ceny oleju i filtrów spadły, zapłaciłem za wszystko 200zł, pomyślałem, że można zmienić jeszcze filtr paliwa. Niby nie trzeba ale czemu nie.

Okazało się, dokładnie tak jak przypuszczałem, że filtr był fabryczny.

BRvUZqD.jpg

LShLwlz.jpg

Auto w Warszawie stoi a jako że mamy zimę to spadł też śnieg. Nie odśnieżam, samo stopnieje. Za to mój kolega nie miał co robić w nocy i ulepił mi "statuetkę".

- Tomek, zrobiłem Ci Rolls Royce'a!

- Coś zrobił?

A no to. Po wyjściu moim oczom ukazało się kutasiątko na masce. Aby to jakoś wyglądało dodałem napis.

OZYYWRD.jpg

W dobrej cenie udało też się dorwać takie rzeczy. Maty grzewcze. Podgrzewana kanapa z tyłu to prawdopodobnie kolejny mod.

dHzD3R5.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

UPDATE 032 - 29.08.2018

Pół roku od ostatniego posta, ale pisać nie było zbytnio o czym. W międzyczasie zapisałem się do programu Koneser, zyskując rabat na części w ASO. Trzeba było go więc jakoś wykorzystać.

Strzeliłem też klimatyczne czarno-białe fotki.

imsVAc0.jpg

poZWJKE.jpg

We wnętrzu wciąż miałem kilka niedoróbek i uszkodzeń, które może nie rzucały się w oczy ale ja o nich wiedziałem. A to już wystarczyło by coś z tym zrobić.

Więc przystąpiłem do rozebrania wnętrza. Idzie mi to coraz szybciej...

zIfWqg1.jpg

Tylne boczki zostały również ściągnięte. Musiałem się tam dostać żeby pomodzić, poza tym rygiel po lewej stronie nie zawsze wyskakiwał. No i podejrzewałem że maty się znów odkleiły. Oczywiście nie myliłem się.

JLP3DQP.jpg

Mając to już wszystko rozebrane przystąpiłem do wprowadzenia modyfikacji. Grzanej kanapy.

Tutaj przymiarka mat które wyciągnąłem z tapicerki jakiś zniszczonych przednich foteli.

3s4KBwm.jpg

Nie będę się rozpisywał jak to podpięte, w każdym razie wykorzystałem wiązkę ze swoich starych manualnych foteli. Podpiąłem ją pod auto wyprowadzając przyciski włączające w miejscu innym niż wszyscy - w boczkach. Całość kabli upięta pod wygłuszeniem, dywanem i w drzwiach więc nic nie wadzi. Pod kanapą wystają jedynie 4 wtyczki. Jeszcze nie podpięte bo i mat nie wszyłem w kanapę.

Sama instalacja nie jest jeszcze skończona. Wyprowadziłem kable do bagażnika i tak to na razie zostało. Ważne że w kabinie jest wszystko ogarnięte a z resztą pobawię się w późniejszym czasie. Części już mam.

2QLroqq.jpg

A tak wygląda umiejscowienie przycisków.

pCfZZfd.jpg

SuFKhnO.jpg

Mając już wszystko na wierzchu wyczyściłem też skórę. Tak prezentuje się rączka kierowcy w trakcie czyszczenia...

hGj8E8E.jpg

Skorzystałem też z usług przemiłego Przemka, który zajmuje się spawaniem plastiku. Wysłałem mu w sumie sporą paczkę bo kilka elementów miało jakieś uszkodzenia. Ze wszystkim poradził sobie znakomicie. Zdjęcia elementów po regeneracji poniżej.

Ogólnie gorąco polecam Przemka. Jest z Jarocina ale realizuje zlecenia wysyłkowo. Kontakt i jakość usługi na najwyższym poziomie.

Gdyby ktoś szukał kontaktu to podaje nr telefonu - 730 514 780

Wszystko zaczęło się od tego że pękła mi trójkątna roletka po lewej stronie. Oczywiście dramat. Bo naprawić tego średnio jest jak, a kupić drugą graniczy z cudem. A jak już znajdziesz to ceny takie że głowa boli. Zaczęło się więc poszukiwanie alternatyw.

Ogólnie wysłałem obie roletki. Jedna została naprawiona i pomalowana tak że wygląda jak nowa. Druga, już w gratisie otrzymała wzmocnienie miejsca które powoduje że pękają. Z lewej oderwałem jeden z tych pasków. Drucik i tak wyleciał a pasek odstawał i brzydko wyglądał. Teraz jest jak na zdjęciu. Rolety prezentują się tak:

aLvhHGi.jpg

4gNz3Y5.jpg

5AZKy4a.jpg

zBXrYDu.jpg

Również podstopnica kierowcy poleciała do spawania. Była pęknięta w kilku miejscach, które "polepiłem" lutownicą. Podstopnica w kolorze zielonym więc z używek nie do znalezienia a ASO drogo.

Przemek pospawał, wyszlifował, dobrał lakier i pomalował. Pęknięcia były wzdłuż miejsca na nogę i przy mocowaniu przycisku do otwierania bagażnika. Teraz z zewnątrz praktycznie nic nie widać. Jak ktoś się przypatrzy to może zauważy ale na pierwszy rzut oka jest ideał.

DwUqkWP.jpg

77kFAoc.jpg

b3vFAfd.jpg

Po zamontowaniu w aucie wygląda to tak:

4mqOW1l.jpg

Wiadomo jak ma się sprawa z uchwytem podłokietnika. Gumowany plastik który łatwo zarysować. Mój był brzydki więc wrzuciłem do paczki. Kolega się dorzucił i tak oto zostały pomalowane oba. Jest teraz elegancko.

29VQpEk.jpg

f9JjPse.jpg

2FEcpKY.jpg

Przy moich unikatowych daszkach przeciwsłonecznych z alcantary były połamane osłony maskujące wkręty. Niby nie było widać ale ja wiedziałem. Również to udało się ogarnąć i teraz są już ładne.

dhU2H0c.jpg

W trakcie montażu.

tq7jokL.jpg

CzLlDWE.jpg

aKb8LfH.jpg

Również boczne osłony foteli miały połamane mocowania, więc także trafiły do spawania. Teraz wszystko ładnie jest zamocowane i w końcu nic nie wisi.

9lbzJPN.jpg

Chciałem też dołożyć w końcu brakującą gałkę przełącznika fotela pasażera. Oczywiście kupiłem nie taką...

Może ktoś ma na stanie to gówienko w wersji pod moduł angielskiego kierowcy?

GP53k0w.jpg

Również gałeczka od radia była już zmęczona. Została zamówiona nowa. Teraz jest o niebo lepiej.

Ksqrm7C.jpg

Xlqu5gZ.jpg

3viPu2G.jpg

Całość po złożeniu prezentuje się już bardzo ładnie. Pozostało jeszcze założyć słupki A, ale to dopiero po zmianie szyby przedniej.

5yjR2Dp.jpg

su4fo27.jpg

w804wcz.jpg

nTgJjUW.jpg

Poza tym co opisałem zostało odświeżone drewno przy użyciu pasty polerskiej.

Poprawiłem też spoinę na drzwiach z tyłu z użyciem nowego butylu w ilości bardzo dużej. Dzięki temu mata będzie się trzymać.

Poprawiłem spinkę listwy drzwi kierowcy i tej przed pasażerem.

Poprawiłem mocowanie tylnego lewego słupka który nie trzymał i odstawał.

Podkleiłem także boczki tylne bo tapicerka miejscami odchodziła.

Poprawiłem również dywan pod fotelem pasażera. Coś źle się tam ułożyło i przez to fotel przy przesuwaniu "zbierał" dywanik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OMG, wrócił i żyje :cool2:

Czekałem kiedy pojawi się jakiś update i nie zawiodłem się.

Te przyciski nie za nisko? Jak wygląda sytuacja z dostępem do nich po zamknięciu drzwi?

Logikę pracy mają taką samą jak przednie stołki czy grzeją do momentu fizycznego ich wyłączenia?

pzdr

yaz

Opublikowano

Żyje, żyje. I ma się całkiem dobrze.

Przyciski są umieszczone w tym miejscu bo wg mnie było one optymalne pod względem wygody użytkowania i możliwości technicznych.

Chodzi o to że są one dość duże jeśli chodzi o głębokość więc należało zrobić to tak by nie wadziły w niczym co jest pod boczkiem. To się udało.

Siedząc na kanapie można je aktywować właściwie bez patrzenia. Ręka z oparcia na rączce sama zsuwa się by znaleźć włącznik więc pod tym względem też jest OK.

Wiadomo, jest to coś nowego. Nie widziałem żeby ktoś umieszczał je w takim miejscu. Kwestia oswojenia się i nie będzie problemu. Z resztą i tak nie będą zbyt często używane :P

Przycisków jeszcze nie podpiąłem ale robię to na bazie schematu z E60. Generalnie ma to działać jak te z przodu. Czyli włączamy tylko gdy silnik odpalony (bo tak to chyba działa? :P ) i po zgaszeniu same się wyłączają. Chodzi o to żeby przez przypadek nie rozładowały akumulatora jak zapomni się wyłączyć ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

UPDATE 033 - 15.09.2018

Ostatnio też troszkę się podziało.

Fabryczna przednia szyba była już bardzo zmęczona. Liczne rysy, miejscami nawet smugi, wypiaskowana, przejrzystość na słabym poziomie.

Krótko mówiąc jej czas nadchodził.

W tym roku przy zakupie OC udało mi się też załapać na ubezpieczenie szyb. Ubezpieczenie to się przydało.

Kiedyś robiąc coś zasadziłem głową w lusterko wsteczne. Zabolało ale nic się nie stało. Tak myślałem. Jakiś czas później lusterko odpadło. Przykleiłem na kropelkę.

Niedawno podczas jazdy po dość nie równiej drodze lusterko znów odpadło a przy okazji pękła też szyba od mocowania lusterka w górę w kierunku uszczelki. Powinno być widać na zdjęciu. Stan szyby i uszczelki jak widać tragiczny...

CvPCMcB.jpg

bVK6kEi.jpg

gwrXu5A.jpg

HXB6veE.jpg

Nie pozostało mi nic innego jak zadzwonić do ubezpieczalni i zgłosić szkodę.

Nie wciskałem kitu, że to odprysk i pękła, jednocześnie stojąc nad nią z kamieniem. Po prostu zgłosiłem pęknięcie, nie znam przyczyny, konieczna wymiana.

Papiery załatwione, szyba zamówiona, warsztat zadzwoni. Trochę to trwało zanim dostali szybę ale za to z wymianą uwinęli się w 1,5h.

Teraz wygląda to trochę lepiej. Na niektórych zdjęciach jeszcze z taśmą ułatwiającą montaż.

58yOipa.jpg

FL8nhqr.jpg

xYbTS3X.jpg

uYSRgnZ.jpg

SC3d4yu.jpg

Oczywiście szyba z ubezpieczenia to zamiennik a nie oryginał więc o logo BMW mogłem zapomnieć. Teraz mam AGC Automotive. Pierwszy raz słyszę tą nazwę. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

gRCUxbs.jpg

Gdy szyba była już na miejscu mogłem przystąpić do założenia przednich słupków.

PNcWo2Q.jpg

WM9beuu.jpg

Lusterko wsteczne i przyssawka wideorejestratora też na miejscu.

Pobawimy się w "znajdź różnicę"?

rzQ3fwo.jpg

Może tak będzie łatwiej. Lusterko wsteczne z E60 z funkcją pilota do bramy. Nie było konieczności podłączania żadnych kabli bo całość jest już w lusterku. Potrzebuje tylko zasilania a to było doprowadzone w związku z fotochromem lusterka.

Czy działa? Po kliknięciu diodka się podświetla więc chyba działa. Nie sprawdziłem "jak to lata" bo nie mam bramy na pilota...

Ale kiedyś będzie. Lusterko przetestuję przy okazji - u znajomych.

XkPrnhG.jpg

Stare, sprawne lusterko mam na sprzedaż, jak coś to PW. Widać też, że zdemontowano je z kawałkiem szyby...

D85zTkM.jpg

7UF9J6q.jpg

Jak nowa szyba to i wycieraczki pasowałoby zmienić. Komplecik bezszkieletowych Negotti już na aucie.

6BL4AV3.jpg

EvD9Uaf.jpg