Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem na forum podobnego problemu ale nie mogłem znaleźć. ... BMW E46 2001 po lifcie, wycieraczki przód działają tylko jak trzyma się za uchwyt, tzn. jak się uchwyt przytrzyma w dół (turbo) lub na najwyższym położeniu to działają, jak się puści to stają w miejscu. Natomiast na biegu pierwszym i drugim zero ruchu.

W czym leży problem? Co wymaga naprawie: Wymiana uchwytu? Silnika wycieraczek? Przekaźnika? :mad2:

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

W samochodzie jest czujnik deszczu?

Pierwsze położenie dźwigni uruchamia wycieraczki tylko wtedy, gdy czujnik deszczu wykryje kropelki wody

Jeśli tak jest, może być uszkodzony czujnik deszczu

Opublikowano

Hmmm, może i tak, ale zastanawiam się dlaczego działają tylko na "turbo" i najwyższym biegu, i tylko wtedy jak się trzyma uchwyt, jak go puszcze to wycieraczki stają w miejscu :/

Czujnik deszczu jest w miejscu uchwytu lusterka wewnętrznego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik deszczu jest w miejscu uchwytu lusterka wewnętrznego?

Si :cool2:

http://www.reveuro.com/inventory/10110_bmw335i_2007/bmw335i_41.JPG

Opublikowano
Dzięki za info. Czujnika deszczu nie posiadam, więc pewnie muśże w pierwszej kolejności wymienić dzwignie wycieraczek, mam nadzieje że w tym tkwi problem :)