Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, jestem nowy na forum. Chciałbym się zapytać czy do nałożenia powłoki z nanocząstek przygotowanie lakieru, jest takie samo jak w przypadku wosków, czy innych krzemowych lub ceramicznych warstw?

Porządne mycie szamponem, usuwanie oleji, znów mycie, ew. polerka, glinkowanie, wysuszenie odtłuszczenie alkoholem i jazda?

Kupiłem ostatnio środki na bazie nanotechnologii i podobno to jest mega przyszłość i zastanawiam się czy robić to samemu czy może oddać to do myjkarza jakiegoś albo detailera ? Ktoś to robił kiedyś?

Są ich filmiki w necie, moim zdaniem nie wygląda to na trudne ale się waham:

https://www.youtube.com/watch?v=oIOoRPeCE9I

https://www.youtube.com/watch?v=T3rF9Cifqno

powiedzcie co o tym sądzicie ;)

• Członkowie klubu
Opublikowano

aplikacja wydaje się podobna do kwarców/ceramik, Ja by przygotował powierzchnię , najpierw pełne mycie detailingowe , dekontaminacja, odsmalanie itp., w zależności co potrzeba, potem dedykowaną pastą przeleciał całe auto i odtłuścił IPA/panel wipe, wszystkie te powłoki lubią jałowy lakier...

apropo's filmików trochę tak mietkowo wyglądają ...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
No dobra. Pełne mycie detailingowe jak wygląda? Co to jest dekontaminacja? Można trochę jaśniej jak dla zielonego czereśniaka? :) Może jest szansa żeby powstał tutaj przewodnik do tego typu powłok? Temat jest bardzo ciekawy i mam nadzieje że nie tylko mi się przyda.