Skocz do zawartości

e39 525d touring 2001r. kradnie prąd (nie usypia się);(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Witam. Od 2 miesięcy posiadam e39 525d w automacie. Od 2 tygodni nagle zaczeły się problemy. Mianowicie auto się nie usypia i cały czas świeci się lampka przy wybieraku. Pobór prądu na zamkniętym aucie 0,34A. Po wyciagnieciu bezpiecznika 4 (oświetlenie wnętrza) lub 9 (climatronic) obciążenie spada do 0,09A. Słynny jeż został odpięty i niestety nie przyniosło to rezultatu. Odpiety Climatronic zmniejsza pobór do 0,09A ale lampka przy wybieraku nadal nie gaśnie. ( raz kiedys auto zaśnie ale kiedy otorzymy i zamkniemy auto problem powraca) Wygląda to tak jak by coś wybudzało auto ze snu. Kontrolka raz na 2-3 minuty gaśnie na sekunde (wiatraczek w climatroniku staje) ale po 2 sekundach znowu sie zapala (wiatraczek startuje znowu). Inpa nie pakazuję żadnych błędów... Akumulator sprawdzony. Proszę o pomoc :(

Opublikowano
Po 15 min wlasnie auto nie usypia sie tak jak powinno. Pomiar nie ulega zmianie. Jak uda Mu się cudem zasnąć po tych 15 min spada do 0.09A czyli w normie ale niestety rzadko sie to zdarza...
Opublikowano
Właśnie wróciłem z garażu. Podejrzewając że za całym spustoszeniem stoi moduł komfortu wytargałem dziada na zewnątrz. Nasmarowałem kontaktspreyem wtyczki i chciałem juz składac kiedy usłyszałem że w srodku coś lata. zdjołem obudowe i ewidetnie w jednym z pieciu przekazników lata jakaś sprezynka lub jakies inne dziadostwo. Złożyłem wszystko i już drugi raz z rzedu auto poszło spać normalnie. Zobaczymy czy rano zapali. Czy taki moduł można naprawiać lub wymieniać?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.