Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam auto oraz mapy z 2011. Czy od razu mogę przeskoczyć na 2015 czy potrzebne są jakieś wcześniejsze updatey?? Kolejna sprawa to gdzie mogę dostać kod aktywacyjny do map oraz korzystniej w moim roczniku wgrywać z USB czy płyt? Mówię o BMW F25.
  • Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystarczy aktualizacja na 2015. Nic więcej nie musisz robić a mapy wgrywasz przez USB.

Kto ma kody fsc jest chyba na każdej str. w tym wątku.

Musisz Tylko wiedzieć czy masz CIC i czy masz mapy Premium.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Mam Premium, ta wiedza jest potrzebna do wygenerowania kodu aktywacyjnego? Oraz pliki z pierwszego postu są prawidłowe i na USB?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, wystarczy VIN ale do zciagniecia odpowiednich map jest potrzebna ta wiedza :)

Linków jest sporo w tym wątku, przejrzyj to zobaczysz czy działają.

Chyba wszystkie linki są na USB

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Moderatorzy
Opublikowano
Trzeci post na pierwszej stronie tematu, tam są linki z opisami ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszego w swoim życiu BMW - E90 325 D

Chciałem zaktualizować sobie mapy, bo mam wgrane z 2008 r

Poczytałem trochę Wasze wypowiedzi w tym temacie i w innych. Już myślałem, że jestem mądry, wszystko wiem i pójdzie jak z płatka, a tu d...

Otóż doczytałem się, że jeśli auto było wyprodukowane przed 09 2009, to aktualizację mogę zrobić tylko z płyty. Moje wyjechało z taśmy 08 2009 więc kicha. USB nie przejdzie. Kupiłem więc płytki DVD DL ale pojawił się kolejny problem - nie mam jak ich wypalić bo na zwykłej nagrywarce nie pójdzie :?

Zostaje mi więc aktualizacja softu (tutaj kompletnie nie wiem o co chodzi, bo nie zrozumiałem tego co czytam :wink: za dużo skrótów i slangu) i aktualizacja z USB.

No i teraz moje pytanie.

Gdzie i w jaki sposób sprawdzić wersję softu, żeby się upewnić czy przypadkiem ktoś już jej nie dokonał wcześniej? A jeśli nie to czy mogę samodzielnie ją wykonać, czy potrzebne są do tego jakieś kable i oprogramowanie?

Z góry wielkie dzięki za pomoc :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin to sprawdzę czy masz kiedy auto było aktualizowane.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Niestety w ASO nie był podnoszony soft dla twojego auta, masz z 03.2009
Opublikowano

Dzięki za sprawdzenie :cool2:

To co teraz mogę z tym zrobić? Jest to do ogarnięcia "domowymi sposobami" ? Czy lepiej się w to nie bawić ? A jeśli lepiej zlecić, to ile takie rzeczy kosztują ? (pomijając ASO)

• Moderatorzy
Opublikowano

Kilkaset złotych pewnie cie skasują.

Nie łatwiej nagrać u kogoś te 3 płyty?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moje E92 jest z 02/2009 i weszło z pena jak ta lala.

Ale wcześniej był podnoszony soft.

Opublikowano

Witam , zatem ja tez poprosze o sprawdzenie BMW E60 pierwsza rejestracja 2010 ale przypuszczam ze rok prod to 2009

VIN : WBANX71020CS69721

z gory dziekuje

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam , zatem ja tez poprosze o sprawdzenie BMW E60 pierwsza rejestracja 2010 ale przypuszczam ze rok prod to 2009

VIN : WBANX71020CS69721

z gory dziekuje

Masz soft z 2011 roku.

Opublikowano

Wielkie dzieki czyli z USB pójdzie, wielkie .

A propo mam ten Fsc generator próbuje coś z tym ale nie wiem czy mam odpowiedni kabel ft232 uart obd2.

Mógłbyś coś mi o tym napisac, wszędzie coś piszą o d+can a ponadto czy potrzebuje jeszcze jakieś dodatkowe oprogramowanie typu ediabas czy też inpa?

Z góry dzieki

Opublikowano

Z tego co wiem, to kablem dcan nie odczytasz fsc 1B w serii E.

Będziesz potrzebował icom-a

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555

Opublikowano

No tak, zatem dalem sobie spokoj z tym generatorem fsc , zakupilem fsc >>

10501816_10203475656812679_4327253199591554493_n.jpg?oh=00b450937fea7c67c829a9e3b7f9c1d9&oe=566EDE86

no i hula

jeszcze raz dzieki

Opublikowano
Witam jestem tu NOWY , chce się dowiedzieć czy mogę pobrać te mapki , moja e 61 jest z 2009 roku i tu pytanie do użytkownika KRUK czy może mi sprawdzić po VIN-ie z którego roku mam soft z góry dziekuję oto VIN WBAPX31080C360039 PS navi pokazuje mi ECE BMW 1.5.20 RMEP 2009-2
  • Moderatorzy
Opublikowano

Mapy możesz pobrać ale wg. BMW masz fabryczny soft więc za stary na aktualizację USB chyba że ktoś podniósł poza ASO.

Możesz aktualizować przez DVD.

Opublikowano

hej, a jak zrobić upgrade mapy w sytuacji gdy

1) system nie wykrywa upgradu na USB

2) radio jest wyposażone tylko w czytnik CD.

Chodzi o samochód BMW X3 F25 z 2011 r. lipiec/sierpnie.

Opublikowano
Usb z mapą musisz umieścić w slocie schowka na rękawiczki w desce rozdzielczej, jeśli wpinasz pendrive w slot podłokietnika to nie będzie żadnej reakcji.

NAWIGACJE BMW CIC, NBT, CHAMP2, CIC-MID

E87 E81 E82 E88 E90 E91 E92 E93 E60 E61 E63 E64 X1 E84 X3 F25 X5 E70 X6 E71 F15 X5

F01 F02 F10 F11 F07 5GT F06 GC F12 F13 F20 F21 F30 F31 F32 F34 3GT F35 Z4 E89

Kody FSC - CIC, NBT

Zapraszamy - [email protected]