Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

czy wymiana uchwytów na kubki (z przodu) to trudna sprawa? czy można to zrobić szybko i sprawnie we własnym zakresie? jak to się robi? pytam, ponieważ moje są połamane i pomyślałam czy może by ich nie wymienić na sprawne, ponieważ nie są drogie tak owe.

pozdrawiam!

Opublikowano
Są na wcisk, więc wymiana jest bardzo łatwa. Cienkim śrubokrętem owiniętym w szmatę (żeby nie uszkodzić/porysować) trzeba delikatnie z boku podważać i pójdzie. Z drugiej strony wymiana nie wiem czy potrzebna, bo te uchwyty to i tak nic nie trzymają.
Opublikowano

Pewny nie jestem ale tak z pamięci wydaje mi się, że uchwyty na kubki są przykręcone. Śrubki są widoczne po otwarciu o jakieś 45 stopni uchwytów. Wkręcone pod kątem. Tak coś mi świta. :|

Inna sprawa, że ich użyteczność jest słaba.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dombrek, nie wprowadzał chłopaka w błąd bo połamie uchwyt.

Jest dokładnie jak napisał Firehand

Opublikowano

tak, tak.. 2 minuty.. ;D

Jakby nagrał CAŁY filmik łącznie z tym, jak wydziera cup holder już po odkręceniu śrub, to by trwał nieco dłużej.

Wyciagniecie tego, szczególnie jak jest wepchany panel od grzania siedzeń, DSC, to istna katorga.

Ja się tam dostałem ściągając duże NAVI, tylko po to, by wyprowadzić AUX. A wyprowadziłem go wlasnie w panelu cup holdera ;)

Poza tym, panel cup holdera kosztuje koło 100...150zł, a nowy to jakieś 280zł. Mowa o oryginale a nie o chinskim zamienniku, czy wersji z anglika. Nie wiem czy to tak tanio za kawałek plastiku

Opublikowano
Dombrek, nie wprowadzał chłopaka w błąd bo połamie uchwyt.

Jest dokładnie jak napisał Firehand

Racja, sorry, pomyliłem z panelami powyżej, które ostatnio wyciągałem.