Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i w końcu po długim oczekiwaniu jest 4 GC w jedynym słusznym kolorze :)

Odbiór u dealera:

http://guitarspot.pl/images/BMW/1.jpg

I w drogę, pierwsze kilometry, bardzo komfortowo. Pierwszy zgrzyt - nie wiem na co liczyłem, ale w premium myślałem, że chociaż będzie pełny bak. A tu nic- fusy na 50 km ;] Także pierwsza stacja na początek podróży:

http://guitarspot.pl/images/BMW/2.jpg

Obsługa stacji od razu leciała by nalać paliwo :))))

Potem traska 200km, samochód zwraca uwagę mocno. Co najważniejsze zawalidrogi na lewym pasie czują respekt i od razu uciekają - kolejny plus :)

Dynamika jeszcze do sprawdzenia bo trzeba go trochę dotrzeć, ale kopa w plecy na pewno nie będzie. Trzeba będzie wytrzymać żeby nie tuningować.

Ale na wielki plus trzymanie się drogi. Szerokie laczki z tyłu, niskie osadzenia, leci jak przylepiony. Tylny napęd, M zawias - to jest to, przy 150 w zakręcie nawet się człowiek nie spoci :P

Maksymalnie jechałem póki co 160 - bezramkowe szyby dają radę. W środku nie ma huku i można spokojnie podróżować. Zobaczymy jak będzie później...

Świetny promień skrętu, pojemność bagażnika. Mam 18tki, teraz żałuję, że nie wziąłem 19 - gdyby ktoś miał te nowe Orbit Gray z Mpakietu i chciał się zamienić z dopłatą - to ja chętnie.

Myślałem, że będzie bardziej twardo, a tutaj na 18 jest pełen komfort, żona zachwycona bo panikowała trochę w tym temacie.

Po 200km:

http://guitarspot.pl/images/BMW/3.jpg

http://guitarspot.pl/images/BMW/4.jpg

No i po 350km już w domu:

http://guitarspot.pl/images/BMW/5.JPG

Zmywanie komarów z lakieru i szyby należy do upierdliwych, podobnie z czyszczeniem felg. Pewnie po miesiącu znudzą mi się te ćwiczenia :)

Aktualnie po 2 dniach użytkowania mam 600km na liczniku i żadnej usterki nie ma co mnie bardzo cieszy. Miesiąc miodowy trwa :)

Dalsze plany (raczej po gwarce, chyba że nie wytrzymam): chip, intercooler, wydech, hamulce m performance

Edytowane przez GMike
  • Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem najładniejsze obecnie produkowane BMW. Jeździłbym, gratulacje!

Wcale mu te 18stki nic nie ujmują. Co do czyszczenia felg, zapomniałem o tym problemie odkąd mam je w czarnym kolorze, chociaż w przypadku Estoril Bleu chyba jednak bardziej pasuje klasyka. No i jeszcze jedno, pięciu lat nie wytrzymasz;)

Opublikowano
Bryczka zacna, ale 19'' by się przydały, obecne felgi wyglądają dobrze co nie znaczy, że nie może być lepiej. Przy okazji ile czekałeś na zamówienie?
Opublikowano

3,5 miecha. No felg bardzo żal bo te fabryczne 19 orbity grey są 2 kolorowe i po prostu nie widać na nich tak pyłu hamulcowego.

A co myślicie o zostawieniu tych 18 na zimę? Czy żal takiej feli na naszą sól i krawężniki?

Jeden plus tych 18 to spalanie. Dzisiaj spokojna traska 120km bez szaleństw ale z prędkością nawet do 150km/h. Średnia spalania 6.4l :) jestem w ciężkim szoku bo to wartość katalogowa w którą nie wierzyłem.

Opublikowano
A myślisz ogólnie o innym rozmiarze felgi na zimę czy chcesz zostać na 18'' na zimę, ale inny wzór? Bo ja bym generalnie 18'' zostawił na zimę, 17'' będą za małe według mnie.
Opublikowano

No pierwszy plan to były 17 z wyższym profilem opony (wszystko wg polecanych wartości fabrycznych).

Zawsze to tańsza felga/opona + trochę bardziej komfortowo i lepsze spalanie. Ale teraz się okazało, że komfort nie jest problemem, a spalanie też jest dobre.

No i jak później chcę hamulce M perf to muszę mieć 18tki.

Opublikowano

Ja miałem podobnie jak Ty 18" ale od ponad 10 dni jezdze na 20". I nie czuje w zasadzie różnicy w "odczuwaniu" komfortu. Na pewno jeszcze lepiej sie prowadzi ten samochód. Ale trzeba uwazac bo profil "35" jest. Na zimę mam 17" i uwazam to za optymalny wybor.

Jak sie ogarne to jutro wrzucę zdjęcie jak wygladaja te 20"do mojego wątku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Umówiłem się na założenie wydechu Supersprinta i nowego dyfuzora pod quad exhaust :)

W połowie lipca mam nadzieję będzie po operacji to wrzucę jakieś foto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto bardzo ładne siknik trochę minusik wg mnie 328i to minimum albo 320i po mocnym programie. Z tym pustym bakiem to faktycznie porażka ja sprzedając używane auto zawszę tankuję do pełna bo nie wypada przy takich kwotach.
Opublikowano
maly program oczywiście będzie ale musze najpierw zrobić te kilkanaście tysięcy na gwarancji :)
Opublikowano

Może dowiem się coś nowego

Jak chcesz zrobic program w samochodzie w którym należy wyciągnąć sterownik , rozkleić i zmienić mapę a następnie nie stracić gwarancji ?

Gratuluje auta , bardzo ładna wersja :)

Opublikowano
Tak jak napisałem- chcę zrobić te kilkanaście tysięcy na gwarancji a później ją stracić ;]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto przepiękne, kolor idealny, silnik idealny, zakładając późniejsze mody, chyba jeszcze lepszy 18i ;)

Seria jak seria, ale jak Ci się gwarancja znudzi to przyrost będzie odczuwalny :)

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Może dowiem się coś nowego

Jak chcesz zrobic program w samochodzie w którym należy wyciągnąć sterownik , rozkleić i zmienić mapę a następnie nie stracić gwarancji ?

Gratuluje auta , bardzo ładna wersja :)

Piękne auto,ja jutro odbieram swoje GC tylko Alpine Weiss i ten sam silnik tylko wziąlem adaptacyjny zawias i hamulce M odrazu bo robie 3 tyś.km i jade do GCS na delikatny program 250km i 370nm :)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Ostatni wynik ekodziałacza w terenie ;]

http://guitarspot.pl/images/BMW/eko.jpg

Peleton nad morze, pojedyncze wyprzedzenia- prawie się nie dało- zakręt za zakrętem i peleton w 2 strony.

3 osoby na pokładzie i pełny bagażnik.

Pewnie da się zjechać do 6l/100 jadąc w pojedynkę, ale to nie na moją cierpliwość. Może kiedyś spróbuję na autostradzie przez 10km max :)

Opublikowano
Da się osiagnać ten wynik nawet w 428i coupe kolor ten sam- 4 osoby, full bagażnik eco całe 1000 km trasa do Wenecji (często wykorzystując efekt pływania skrzyni), powrót 7,4 na comforcie - i tylko zgodnie z przepisami, nic więcej. Na co dzień średnio 10,3 l/100 z 33 tys. kilometrów
Opublikowano

Jazda dosyć szybka ;)

Ale może jako jedyna osoba podam w miare realne informacje bo jak kupowałem 428i to każdy mówił ze to auto w mieście pali po 12-13 litrów i to nawet z xdrivem ..... chyba miasto wielkośći Wieliczki czy jakiejś wioski to się zgodzę ... Po Krakowie przy spokojnej jezdzie bez szaleństw to wynik 14-15 litrów więc jak mam się mordować i patrzyć na zasięg i wskazówkę to wole jezdzić na sporcie i mieć jakąś przyjemność z jazdy

Na ECO-PRO kiedyś przejechałem pół baku.... to było najbardziej zmarnowane pół baku w tym samochodzie ... wynik miałem w graniach 12 litrów ale ciężko nazwać to jazdą .

Na trasie jestem mega zaodowlony ... Warszawa-Kraków bardzo żywa jazda do 200 km/h , wyprzedzania , bawienie się biegami wyszło 10 litrów

Ale w mieście to ja naprawdę nie wiem jak komuś te silniki palą po 12 litrów . Wynik którego nigdy nie widziałem na wyświetlaczu .

W ASO się ze mnie śmieją i wiedzą że nie jest to wina auta tylko mojej nogi bo tylko za plecami slyszę " temu klientowi diesel 2.0 w e90 palił 11 litrów "

6,5 w trasie nigdy nie miałem , może kiedyś uda mi się jechać troszke wolniej

Ale na trasie np. Niemcy - Kraków osiągam wynik nieco ponad 10 litrów , ale to styl jazdy bardzo mieszany

Opublikowano

U mnie na razie średnia 8,7 z 3000 km.

Po mieście spala mi 9,5-10 l. A niby spalanie przy niskim przebiegu jest wyższe.. zobaczymy.

Na testówce 428i miałem 11 l z 300km - i to pałowałem go 70-80% czasu, więc albo coś z Twoim egzemplarzem, albo naprawdę jeździsz z pedałem w podłogę cały czas :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.