Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam model 540i z roku 2007 od paru miesięcy nęka mnie problem z odpalaniem silnika ,po wejsciu do samochodzu i włożeniu klucza i naciśnięciu klucza (zapłon)dzieją sie wszystkie rzeczy włącza sie radio opuszcza sie kierownica ,lecz w momecia naciśnięcia przycisku Start/Stop nie dzieję sie nic, (rozrusznik nie kręci).Jest to bardzo przypadkowe,szansa na odpalenie samochodu to 50/50 , gdzy nie odpala parokrotnie zamykam go piletem wkładam klucz do stacyjki.po parunastu próbach odpala.Po oddaniu do serwisu stwierdzili rozkodowanie kluczyka ze wzgledu na słaby akumulator(Rzecz ta dzieje sie na obydwu kluczykach),lecz niec sie nie zmienia.Widziałem w TVN turbo (turbo kamera) Forda mondeo z tymi samymi objawami wine ponosił moduł PCM,czy tu może być podobnie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja stawiam na rozrusznik do regeneracji to samo mial brat w 550i i w moim 650i tez tak bylo bardzo czesta sprawa w tych v8.

Chyba ze masz slaby aku i bledy akumulatora to zacznij od tego, przeczyszczenie mas, tez nie zaszkodzi a zacznij od znalezienia porządnego warsztatu.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
witam wszystkich i odświeżam temat. bo mam podobny problem tylko z trochę innym modelem mianowicie 520d z 060.r. Też mi wszystko działa tylko nie przycisk start czyli nie odpala. Auto zostało zgaszone i po 5 minutach chciałam odpalić i się nie dało. Jak naciskam start to pojawia się napis na Nawigacji BMW i po sekundzie gasną mi wszystkie kontrolki. A przed chwilą próbowałam znowu odpalić to pojawiła mi się dziwna ikonka z tak jakby samochodem na podnośniku. Dzwoniłam do serwisu ale pomogą mi dopiero po swietach. A zależy mi na czasie bo miałam jutro rano wyjeżdżać do Polski na święta :cry: doradzi ktos coś ??? :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam wszystkich i odświeżam temat. bo mam podobny problem tylko z trochę innym modelem mianowicie 520d z 060.r. Też mi wszystko działa tylko nie przycisk start czyli nie odpala. Auto zostało zgaszone i po 5 minutach chciałam odpalić i się nie dało. Jak naciskam start to pojawia się napis na Nawigacji BMW i po sekundzie gasną mi wszystkie kontrolki. A przed chwilą próbowałam znowu odpalić to pojawiła mi się dziwna ikonka z tak jakby samochodem na podnośniku. Dzwoniłam do serwisu ale pomogą mi dopiero po swietach. A zależy mi na czasie bo miałam jutro rano wyjeżdżać do Polski na święta :cry: doradzi ktos coś ??? :lol:

Trzeba podpiąć kompa i zobaczyć błędy, podjedź do obojętne jakiego mechanika, każdy posiada jakieś urządzenie do diagnostyki, ewentualnie napisz skąd jestes, być moze jakiś forumowicz mieszka nie daleko i ma interfejs diagnostyczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może od najprostszych rzeczy?Jaki jest stan akumulatora-może jest rozładowany lub klemy nie mają dobrego styku?
Opublikowano

Dzięki wszystkim za porady. No i jak to kultura wymaga chciałam się podzielić zakończeniem tematu, Mianowicie moja "Baska " odpalila. Tylko szkoda że dopiero dziś :-) a pomogło jej tylko i wyłącznie odłączenie klemy od akumulatora na około 1h czyli tzw reset komputura no i;pali od ręki :-)

Wesolych Świąt :-)