Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW E39 523i, ostatnio usłyszałem, że gdy wkręcam auto na wyższe obroty to pompa wspomagania piszczy/huczy pod maską, a na wolnych obrotach przy maksymalnym skręcie kierownicy spadają obroty i tak samo jest huczenie pompy wspomagania. Moje pytanie brzmi czy to znaczy, że pompa umiera i obowiązkowo muszę ją wymienić na nową? Jeżeli wymieniać pompę to lepiej na jakaś używkę czy jakiś zamiennik z allegro?
Opublikowano

Ja bym w zamiennik się nie pchal tylko kupił używana. Masz czas bo nagle ci ona nie padnie i szukaj jeszcze takiej która jest na aucie a nie jakaś odstana na magazynach. Olej kiedy wymieniałes? Czasami pomaga wymiana, ale pewności nie masz. Ludzie często zaniedbuja wymianę płynu do wspomagania i pompa która jest nim smarowana pada szybciej

Oczywiście ie poziom płynu prawidłowy?

Opublikowano
Płyn wymieniałem właśnie ostatnio jak te dźwięki zaczęły dochodzić a poziom płynu cały czas był i jest prawidłowy
Opublikowano
Jak zdecydujesz Się na używkę i będziesz miał możliwość porównać przed zakupem to sprawdź pompę od E38, ponoć można ją zamontować do E39 a "bije" większe ciśnienie i wspomaganie działa dużo lżej niż na oryginale z E39
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
i wg ciebie jest to dobre? Przejedź się większymi prędkościami z takim mocnym wspomaganiem. Da się. Tylko czy nie lepiej mieć wspomaganie takie jak ma być i lepiej czuć auto?
Opublikowano
Uważam,że jest to dobre i bankowo pomaga przy manewrach parkingowych, jadąc z prędkościami autostradowymi raczej każdy ma świadomość następstw gwałtownych ruchów kierownicą. Zresztą wspomniana zmiana pompy nie przyniesie nie wiadomo jakich kosmicznych efektów, więc nie popadajmy w paranoję, E38 też swoje pojedzie i skoro tam Się sprawdza to tu też :cool2: i masa auta oraz gabaryty mają tu drugorzędne znaczenie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Mi pompa wyła, płynu nie ubywalo a po wyjęciu pompy okazało się, że jest peknieta i nie nadaje się do regeneracji. Jeżeli chodzi o używki to nie wiesz czy nie padnie Ci na drugi dzień. Kup dobrej firmy nową , przynajmniej będziesz miał gwarancję na dwa lata.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A takie coś?

http://allegro.pl/pompa-wspomagania-bmw-e36-e39-e46-lf-30-luk-org-i5367953672.html

350pln wychodzi za regenerowaną, warto? W porównaniu do 850pln jest różnica ;)

Opublikowano
nie czytam odpowiedzi bo w pracy jestem ale mi jak padła pompa tzn zawieszała sie czasem i kupilem najtaszna z allegro za 140zł z wysyłka, pracuje juz 2 lata zrobilem 70tysiecy i działa, a wąskich oponek tez nigdy nie mialy to obracania takze zalezy jak sie trafi
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b