Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj kolega młodzik (dzięki za poświęcony czas) walczył z moimi szybami, jednak żadnych błędów nie znalazł i zasugerował podmianę modułu FRM. I tu moja prośba czy ktoś z Karkowa lub okolic ma "walający" się moduł i mógłby mi użyczyć do sprawdzenia, ewentualnie możne jest mu niepotrzebny i po sprawdzeniu odsprzedać bo nie chciałbym na allegro bez "potrzeby" kupować. Dzięki.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, dzisiaj kolega młodzik (dzięki za poświęcony czas) walczył z moimi szybami, jednak żadnych błędów nie znalazł i zasugerował podmianę modułu FRM. I tu moja prośba czy ktoś z Karkowa lub okolic ma "walający" się moduł i mógłby mi użyczyć do sprawdzenia, ewentualnie możne jest mu niepotrzebny i po sprawdzeniu odsprzedać bo nie chciałbym na allegro bez "potrzeby" kupować. Dzięki.

A co się dzieje z szybami?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Chcąc opuścić szyby całkowicie muszę pstrykać 5-6 razy. Szyby opuszczają się po 4-5 centymetry i tak samo się podnoszą. (sprawa dotyczy tylnych szyb)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Tylnymi szybami steruje moduł JBE a nie FRM.

Tu szukałbym problemu a nie w FRM.

Czy przeprowadziłeś poprawną normalizację szyb z tylu ?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Styk X14261 nie posiada obwodów wyjściowych sterujących tylnymi szybami. Za tył odpowiada JBE.

FRM steruje tylko przednimi szybami. Normalizację/sterowanie tylnych szyb wykonuje JBE za pośrednictwem FRM.

Opublikowano

Wielkie dzięki za uświadomienie. Namierzyłem na allegro moduł o numerach zgodnych z tymi które podaje BMWStore ale inne mam na swoim module (dużo tych numerów było) czy mogę go wpiąć do samego sprawdzenia, czy jeszcze coś trzeba robić.

http://allegro.pl/modul-komfortu-bmw-e87-e90-e81-e91-6962288-i5367396443.html

Wszystkie komputery na których byłem, łącznie z serwisowym przeprowadzają adaptację, szyby opuszczają się płynnie lecz po adaptacji dalej pozostaje usterka. Żadnych błędów ani nieprawidłowości nie wykrywają.

Opublikowano
to może ktoś ma pożyczyć w celu sprawdzenia moduł JBE, nawet i pocztą (koszty oczywiście pokrywam)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Panowie, znajomemu w E91 preLCI padł moduł FRM, RealOEM typuje kilka numerów ale nie moge znaleźć używanego o identycznym numerze na allegro, czy jest możliwe aby prawidłowo funkcjonował moduł, ktory ma inna ostatnia cyfrę? VIN: KY53302
Opublikowano

To mój błąd, byłem pewny, że tyłem też steruje FRM, sorry za zamieszanie @kerbi.

@Kamciek

Potrzebujesz moduł FRM2 z oznaczeniem XE, aby poprawnie zakodować poziomowanie. Jeśli kupisz podstawową to nie będziesz miał tej funckji.

Pokaż i jakim module mówisz, ale jeśli obsługuje Xenon to nie będzie problemu, aby wszystko działało po zakodowaniu.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Tam jest frm 3, niestety po zamianie na podobne z innych aut zawsze cos nie dalo sie zakodować, składane lustra nie działały albo podświetlane klamki. Zamówił juz oryginał w ASO koszt nie mały bo 1350zl ale ma sie rozliczyć z myjnią, która prałat wnętrze i nie wysuszyli dokładnie. Na następny dzień przez wilgoć moduł padł.