Skocz do zawartości

E60 530d x-drive VIN:WBANM71080CP10132

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym zasięgnąć Waszej porady co do E60 z Niemiec, z tego co widzę od renomowanego dealera (firma od 1991)...

Prosiłbym żebyście rzucili okiem czy warto się interesować tym egzemplarzem bo powiem szczerze, że nie boję się takiego przebiegu..

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-530d-xDrive-M-Sportpaket-M-Paket-Navi/p/pg:vipcar/209269475.html

Proszę o wszelkie komentarze i odczucia związane z tym autem ponieważ zastanawiam się, czy warto wydać 150zł na weryfikację sprzedawcy i wstępną rozmowę na temat auta (być może ktoś na zdjęciach dostrzeże pewne nieprawidłowości i zaoszczędzi mi kłopotu).. Liczę na pomoc, pozdrawiam..

ps. coś ten VIN dziwny jakby od innego auta może co źle skopiowałem..

• Zasłużeni forumowicze

VIN OK

Numer podwozia - WBANM71080CP10132

Kod typu - NM71

Typ - 530XD (EUR)

Typoszereg E - E60 ()

Seria - 5

Rodzaj konstrukcji - LIM

Układ kierowniczy - LL

Drzwi - 4

Silnik - M57/T2

Pojemność skokowa - 3.00

Moc - 170

Napęd - ALLR

Skrzynia biegów - MECH

Kolor - CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Tapicerka - LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. - 2005-10-20

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA - SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE - Selekcja COP ważnych pojazdów

S203A - ALLRADSYSTEM - Napęd na cztery koła

S2NPA - M LM R. DOPPELSPEICHE 135 M NOTLAUF - Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S300A - NOTRAD - Koło dojazdowe

S302A - ALARMANLAGE - Instalacja alarmowa

P337A - M SPORTPAKET - M Pakiet sportowy

S339A - SHADOW LINE - Shadow-Line

S423A - FUSSMATTEN IN VELOURS - Dywaniki podłogowe Velours

S428A - WARNDREIECK - Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A - INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND - Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A - RAUCHERPAKET - Pakiet dla palących

S442A - GETRAENKEHALTER - Uchwyt do napojów

S481A - SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER - Fotel sportowy

S494A - SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER - Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4M3A - INTERIEURLEISTE ALU CUBE PURE - Listwy wewnętrzne Alu Cube Pure

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A - SCHEINWERFER-WASCHANLAGE - Spryskiwacze reflektorów

S508A - PARK DISTANCE CONTROL (PDC) - Park Distance Control (PDC)

S522A - XENON-LICHT - Światło ksenonowe

S540A - GESCHWINDIGKEITSREGELUNG - Tempomat

S609A - NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL - System nawigacji Professional

S698A - AREA-CODE 2 - Area-Code 2 do DVD

S710A - M LEDERLENKRAD - M Kierownica skórzana

S715A - M AERODYNAMIKPAKET - Pakiet areodynamiczny M

S775A - INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT - Podsufitka antracyt

S854A - SPRACHVERSION FRANZOESISCH - Wersja językowa, francuski

S863A - SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA - Spis dealerów, Europa

S877A - UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL - Brak obsługi krzyżowej

S881A - FRANZOESISCH / BORDLITERATUR - Literatura pokładowa, francuski

S8SAA - LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG - Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SPA - COP STEUERUNG - Sterowanie COP

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S9AAA - AUSSENHAUTSCHUTZ - Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A - SERVOTRONIC - Wspomaganie układu kier. Servotronic

S548A - KILOMETERTACHO - Licznik kilometrów

S785A - WEISSE BLINKLEUCHTEN - Lampy kierunkowskazów białe

Dziękuje bardzo, a coś więcej możecie Państwo powiedzieć ze zdjęć i opisu ogłoszenia?

Jak sądzicie czy cena nie jest podejrzana? Myślałem, że dealerzy windują ceny żeby jak najwięcej zarobić, a tu raczej miła kwota jak na wyposażenie.. Chyba, że ten przebieg zupełnie dyskwalifikuje auto na rynek niemiecki..

Proszę o opinie..

Dray, o tym się pisze od lat, a i tak nie wszyscy "jarzą" temat. A tym bardziej nie mogą sobie wyobrazić, że ten sam model, wyposażenie etc, nawet dwa lata starsze ale z przebiegiem np. 100tys km może być droższe niż młodsze z przelotem np. 300-400tys.

Dray, o tym się pisze od lat, a i tak nie wszyscy "jarzą" temat. A tym bardziej nie mogą sobie wyobrazić, że ten sam model, wyposażenie etc, nawet dwa lata starsze ale z przebiegiem np. 100tys km może być droższe niż młodsze z przelotem np. 300-400tys.

Dobra to powiedz jeszcze dla takiego co nie jarzy czy warto się pakować w takie auto.. Czy nie będę musiał włożyć w niego z 10tys. że jeździł jak powinien?

• Zasłużeni forumowicze

Jak widać z VINu który CI rozkodowałem samochód wcale nie pochodzi z Niemiec. Jest to zapewne Belgia, ewentualnie Francja.

Zdjęcia słabej jakości, typowe w niemieckich ogłoszeniach, ale wygląda dobrze. Pytanie jakie się nasuwa to ewentualne powypadkowa przeszłość i stan techniczny.

Ale tego nikt na podstawie zdjęć Ci nie powie.

Kurde jak to znalazłeś :shock: ?

Turecki komis więc pewnie kręcone coś było albo jakiś składak cholera.. Dam sobie spokój chyba z tym autem mimo, że komis starszy ode mnie to jednak turek łapę położył na tym aucie :)

Dzięki za te informacje bo się podjarałem chyba za bardzo :mad2:

Zawsze musisz spojrzeć, kto sprzedaje auto. W tym wypadku można to stwierdzić po banerze na drugim zdjęciu. Oraz po językach, w jakich można porozumiewać się ze sprzedawcą. Tutaj: Deutsch, English, Français, Türkçe

• Zasłużeni forumowicze

A każdy polak to złodziej....

Jak nie od Turasa to pozostają mu samochody z ASO w cenie +30%, bo siedząc w kraju nie kupi samochodu od właściciela. Turas zrobi to w 1-2 godziny.

90% ogłoszeń prywatnych to ukryci handlarze rożnych nacji

Trzeba być kretynem by przez nację sprzedawcy od razu skreślać zakup każdego samochodu

ile najtaniej kosztowałoby sprawdzenie całej historii auta i gdzie można to zrobić?

Zapraszam na priv

A samochody kręci się wszędzie i po równo. Czy to Niemcy czy Francja..

Dwa przypadki z ostatnich dni:

viewtopic.php?f=44&t=273155

viewtopic.php?f=44&t=273156

A każdy polak to złodziej....

Jak nie od Turasa to pozostają mu samochody z ASO w cenie +30%, bo siedząc w kraju nie kupi samochodu od właściciela. Turas zrobi to w 1-2 godziny.

90% ogłoszeń prywatnych to ukryci handlarze rożnych nacji

Trzeba być kretynem by przez nację sprzedawcy od razu skreślać zakup każdego samochodu

ile najtaniej kosztowałoby sprawdzenie całej historii auta i gdzie można to zrobić?

Zapraszam na priv

A samochody kręci się wszędzie i po równo. Czy to Niemcy czy Francja..

Dwa przypadki z ostatnich dni:

viewtopic.php?f=44&t=273155

viewtopic.php?f=44&t=273156

Przyznaje Ci rację i zgadzam się z TB w 100% :)

Nie wiem, kto dokładnie jest tu dla was kretynem, najlepiej piszcie konkretnie po nickach, kogo chcecie obrazić, a kogo nie.

Ja na ten przykład nie pisałem nic o omawianym tu sprzedawcy, to chyba nietrudno sprawdzić. Choć chyba jednak trudno.

Natomiast znam osobiście kilku przedstawicieli narodowości tureckiej, a oni mnie. I nie mam o nich dobrego zdania.

Znam w Szwajcarii kilku Palestyńczyków i Irakijczyków, którzy zajmuja się handlem autami. Jako ludzie są ok. ale niestety handluja odpadami ne eksport, których tam już nikt nie chce. Owszem, czasami mają jakieś bardziej udane egzemplarze, ale nawet u nich mają one swoją cenę. Jedyny plus to, że nie mają samochodów powypadkowych, co najwyżej w nie najlepszej kondycji mechanicznej i z niewielkimi uszkodzeniami karoserii. O cofaniu liczników nie ma tam mowy.

Turecki komis więc pewnie kręcone coś było albo jakiś składak cholera.. Dam sobie spokój chyba z tym autem mimo, że komis starszy ode mnie to jednak turek łapę położył na tym aucie :)

widze ze radosc z zycia moglby Ci sprawiec tylko jakis arryjski pan walacy Ciebie regularnie batem po plecach...(od Polaka kupic nie chcesz, Turek tez Ci nie pasuje... polujesz na tego Niemca jakby to byl jakis wyjatkowy czlowiek... dobry, uczciwy, dobrze wychowany - wrecz nadludz jakis a to wszystko dzieki dziadziusiowi co w szafie ma jeszcze swoj dawny mundur)

Chlopie... nie wiem czy wiesz, ze wiekszosc komisow w DE prowadza arabscy handlarze albo ruscy... taka branza

Juz sie pogubilem co czego dotyczy ale jezeli mowa o aucie z Francji sprzedawane w DE to jezeli to auto ma francuskie papiery (i nigdy nie bylo zarejestrowane w DE) to obstawiam, ze to zaniedbane auto wyrwane okazyjnie we Francji przez Niemcoturka moze nawet bez przegladu technicznego i sprzedawane w DE celowane na klienta "z Europy wschodzniej"

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251