Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, od kilku dni nurtuje mnie jeden mały szczegół, chodzi o to że wyskoczył błąd spalonej żarówki STOP w tylnej prawej lampie. Otóż zdarzyło mi sie to w zimę ze 3-4 razy ale po ponownym odpaleniu błędu nie było. Żarówka cały czas działa poprawnie, wymieniłem na nową dalej działa poprawnie:) Co ciekawe myslałem że wkład lampy ten co rozdziela żarówki może się skrzaczył więc zakupiłem drugi niestety to problemu nie rozwiązalo co może być tego przyczyną? Wybieram sie niedługo na kompa ale może ktoś miał coś podobnego i wie jak rozwiązać tą "błachostkę"..zanim podepnę kompa:) Wszystkie żarówki itp itd z tyłu świeci.
Opublikowano

Mialem dokladnie to samo. Problemu pozbylem się w następujący sposób:

1. Wymieniłem zarówki mimo, że były dobre - z jednej strony auta pomoglo, ale z drugiej nie

2. Przeczyściłem gniazda żarówek z nalotu, a dodatkowo użyłem spraya do czyszczenia styków elektrycznych - błąd zniknął ale po kilku dniach powrócił.

3. W końcu poprawiłem kable w kostce, z której wychodzą do lamp i to przynisło efekt.

-------------------

Artur

Opublikowano

Super dziękuje bardzo więc kupie nową żarówkę i zajmę sie stykami jak to nie pomoże biore się za kostke.

Dziękuje bardzo

• 8 miesięcy temu...