Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam Bmw e46 320d 150KM, mam pewien kłopot, samochód strasznie muli. Co może być przyczyną?

Dodam ,że gdy załącza się turbina przy ok.1900~ obrotów jest dobrze od razu dostaje kopa, ale do 1900~ jest ciężko...

Oczywiście mam usunięte klapki kolektora ssącego, czyżby to przez to?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tu klapki nie mają znaczenia, podłączyć do odpowiedniego programu i sprawdzić podczas pracy silnika.

Może nie dostaje powietrza ? filtr masz nowy ? a tak w zasadzie w tym wieku to mu zrób dobre czyszczenie i przejdź całą ścieżkę odzyskiwania mocy

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Kolego możesz mi powiedzieć jakie dokładne czyszczenie? od czego należy zacząć?

Filtry wszystkie będę wymieniał na dniach.

pozdrawiam :)

Opublikowano

Widzę że jesteś na początkowej drodze poznawania BMW i na skróty to tobie nie wiele wyjaśni bo nie będziesz wiedział o czym mowa i co gdzie jest.

Na początek to poczytaj forum bo tu było wiele na takie tematy pisane to się trochę obeznasz z tematem i koniecznie powymieniaj co się normalnie w aucie z biegiem kilometrów wymienia.

Niech ktoś Ci podłączy do kompa aby zobaczyć dane podczas pracy silnika, zrób z tego fotki i może tu ktoś Ci to zinterpretuje.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Nie jestem mechanikiem. Prosiłem o informację, od czego powinienem zacząć.

Interesują mnie rzeczy , które sam będę mógł wykonać, żeby usprawnić pracę silnika.

Możesz podsunąć mi jakieś wskazówki?

pozdrawiam

Opublikowano
elektro zaworek sterujący turbo. Jak stoisz przed autem pod maską po lewej stronie masz taką bańkę nad nią jest taki zaworek dochodzi do niego 2 wężyki zbrojone i kostka. Miałem podobnie w swojej 136 km zaworek zardzewiał nie sterował odpowiednio turbiną auto nie chciało jechać. Naprawa tego ogólnie prosta zapytaj wujka Google jak naprawić elektro zaworek jak masz trochę zdolności manualnych dasz rade bez problemu jak coś to pisz.