Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sory panowie literówka miało byc 8 ;) wychodzi na to ze m43 to jest,wiec liczba zaworów sie zgadza? były to 105km silniki? bo przesukałem neta i wszedzie było ze 1.9 to 8zaworowe silniki
Opublikowano

m43b19 77kw 1o5 km tylko w compakcie e36(występuje też w e46 ale ma tam chyba trochę więcej mocy bodajże 118km)

m44b19 103kw 140km wszystkie modele po 95 roku o ile się ne mylę

1.9 były i 8 zaworowe i 16

Opublikowano
no własnie a ja mam e36 m43 1.9 77kw tak jest w dowodzie i mam 16 zaworów moze mi ktos powiedziec czemu tak? ;/
Opublikowano
silnik to cześć samochodu wymienna wiec wymiany silnika nikomu nigdzie nie trzeba zgłaszać. No chyba że przyzwoitość nakazuje przy odsprzedaży wspomnieć o tym kupującemu.
szukam
Opublikowano
nie zanam się na przepisach ale chyba zmiana mocy a tym bardziej pojemności silnika powinna być gdzieś zgłoszona żeby wszystko było na legalu
Opublikowano

tylko sie to tyczy ubezpieczalni i może byc powodem nie wypłaty odszkodowania jeśli masz 316 a pod maską np. 3l. Ale mało kto to sprawdza, a u kolegi zmiana jest tak kosmetyczna że nikt tego nie zobaczy.

inne urzędy nie mają nic do silnika i można codziennie miec inny jak ktoś ma ochotę.

szukam
Opublikowano
w takim razie nierozumiem skoro mam m43 1.9 77kw w dowodzie a faktycznie m43 16v to ile mam faktycznie koni?
Opublikowano (edytowane)
w takim razie nierozumiem skoro mam m43 1.9 77kw w dowodzie a faktycznie m43 16v to ile mam faktycznie koni?

m43 był tylko w wersji 8v czy po dwa zawory na cylinder, masz 77kW czyli 105KM

a ty skoro masz 16v to masz błąd w dowodzie jeśli naliczyłeś 16 zaworów to musisz mieć albo m42b18, albo m44b19 wstaw zdjęcie to rozszyfrujemy co to za silnik, albo sprawdź gdzie masz czujnik wałka w m42 jest bardziej po lewej w m44 po prawej, m44 ma już nowy przepływomierz z gorącym drutem, a m42 stary klapowy

możesz też szukać numerów na silniku, osprzętem się do końca nie sugeruj bo tam można sporo namieszać, a jeździć i tak będzie

Edytowane przez rafal_13
  • Moderatorzy
Opublikowano

Właśnie dlatego nie lubię takich syfów.

Idziesz zamawiać części, a tu...

Nic nie pasuje i nie wiadomo co tam w ogóle pasuje.

Do tego jak się coś zaczyna dziać grubszego szczególnie w elektronice lub osprzęcie to nawet nie wiadomo jak to ogarnąć.

ec2Wze6.jpg