Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam pewnie temat już był wałkowany lecz potrzebuję pomocy

po zabawie może z 15 minut driftu autko mi zgasło ,źle sprzęgło wcisnąłem i po ponownym odpaleniu nie ma mocy ,brak tak jakby turbiny, pali od kopa wszystko niby gra lecz brak mocy ,przepływówka pokazuje z 18 litrów po odłączeniu przepływówki strasznie mocno kopci więc chyba działa , na inpie pokazuje 17671,17665,sprawdziłem wężyki są ok ,wyczyściłem egr Co mogę jeszcze zrobić co sprawdzić Prosze o pomoc.

Edytowane przez morit
Opublikowano
Co mogę jeszcze zrobić co sprawdzić Prosze o pomoc.
hmmm pomyślmy

zrobić kilka bączków

sprawdzić czy drutów nie widać

ewentualnie

zrobić diagnostykę

sprawdzić poziom IQ

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

hmmm pomyślmy

zrobić kilka bączków

sprawdzić czy drutów nie widać

ewentualnie

zrobić diagnostykę

sprawdzić poziom IQ

No cóz wyczerpujaca odpowiedz znawcy ,za taka pomoc dziekuję

Opublikowano
Forum dyskusyjne BMW Klub Polska poleca sie na przyszłość

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Morit witaj !

Nie masz co się obrażać , po prostu chłopakom się nudzi odpowiadać to samo co tu już było napisane setki razy.

Podłącz impę wklej skriny z pracy silnika itd.

Po odpięciu przepływki nie powinno znacznie kopcić , miejmy nadzieję że nic się nie przestawiło po tym gwałtownym zaduszeniu silnika.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam mialem podobny problem najpierw niby turbo pozniej pompa wtryskowa a skonczylo sie na wymianie wezyka od turbo i jest git sprawdz dobrze wezyki tez sam sprawdzalem bez rezultatua mechanik zmienil 1 i dziala pozdrawiam
Opublikowano
był u mechanika z tydzień i stwierdził turbinę .zabrałem go dziś bez naprawiania , wcześniej zamieniłem elektrozawory ,wyczyściłem egr ,oglądnąłem wężyki i nic , i jutro jeszcze raz sprawdzę wszystko skrupulatnie,
Opublikowano
póżniej siędziwić że większośc bmw które sięsprzedaje to szmelc. Albo że podpory wału wywalone krzyżaki i jakieś dziwne stuki z tyłu. braaawo
Opublikowano
witam,po sprawdzeniu wydaje się wszystko ok ,lecz po zdjęciu gumowej części przepływówki i sprawdzeniu wirnika turbosprężarki turbina nie kręciła się tak jak by była przyblokowana jakimś paprochem i po użyciu siły przekręciłem ją palcem z większym oporem i teraz i kręci się normalnie bez żadnych luzów ,oczywiści dalej nie działa ,pytanie czy jak ją coś blokło na chwilę to się zepsuła ,bo już nie mam pomysłów, jak sprawdzić czy to turbina żeby miec pewnośc 100%