Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie do obeznanych w temacie. Otóż mam okazje kupić reflektory xenonowe do e91 z wersji amerykańskiej o takie http://i.marktplaats.com/00/s/MTAyNFgxMDI0/z/juQAAOSwstxVQduK/$_85.JPG

które według sprzedawcy są przerobione na Europe i nawet można je ze zwykłymi żarówkami H7 używać :roll:

U mnie siedzą zwykłe światła więc chętnie bym je zmienił, choć nie koniecznie na xenon bo dużo zabawy z dodatkami, ale ringi były by mile widziane.

I tu pytanie czy takie reflektory przejdą legalnie przegląd i nie będzie z nimi problemów czy wręcz przeciwnie?

Opublikowano

Pewnie taka przeróbka że wywalił przetwornice, wsadził jakiś adapter pod H7, kostki i podpiął kabelki na krótko ;/

Z tego co wiem to przesłona w xenonie jest taka sama w Stanach jak i w europie więc tego nie trzeba było przerabiać. Problem w stale świecących kierunkowskazach.

Ja bym tego nie tykał bo na przeglądzie wyjdzie. No chyba że przymkną oko. Ale pozostaje kwestia właściwej przeróbki, nie wiadomo jak to ktoś zrobił a takie zwarcie w instalacji może się skończyć...

Opublikowano
Kolego. Dowiedz się dokładnie u tego gościa jak zostały przerobione lampy. Wymiana samych lamp nawet na xenon nie jest żadnym problemem. Moduł FRM obsługuje zarówno zwykłą żarówkę jak i xenon, cała kwestia tylko w przekodowaniu, oczywiście jak masz samopoziomowanie i spryski z przódu. Co do kierunków to również się to wyłącza w kompie. Ja mam 2 bunie wersje US i powyłączane kierunki bez żadnych przeróbek.