Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Coraz częściej zdarza mi się słuchać muzyki z odtwarzaczy MP3. Niestety mam tylko możliwość za pomocą gniazda AUDIO. I tu jest problem, bo po sprawdzeniu kilku odtwarzaczy wygląda, że gniazdo to ma zbyt niski poziom czułości. Jeśli słucham radia lub CD wystarczy ustawić poziom głośności na 20-30%, a dla takiego samego efektu z gniazda AUDIO trzeba ustawić maksymalnie - nawet jeśli w odtwarzaczu jest też maksymalnie. W związku z tym mam pytanie czy da się w jakiś sposób (programowo, lub sprzętowo) zwiększyć czułość tego gniazda. Czy Ci którzy korzystają z niego w taki sposób jak ja też mają taki problem.
Opublikowano
Podpowiem ci coś innego co u mnie się sprawdziło w przypadku odtwarzaczy mp3 firmy Creative i Sandisk a tam też poziom dźwięku był niezadowalający to znaczy było zdecydowanie za cicho, gdzieś na forach odnośnie Creative przeczytałem że trzeba zmienić ustawienia regionalne poza European Union np. US lub Brazylia lub cokolwiek innego byle nie z Unii a potem ustawić sobie język na polski i faktycznie można na odtwarzaczach teraz ustawić zdecydowanie wyższy poziom głośności. Podobno takie są przepisy w EU żeby chronić słuch i dlatego poziom głośności w krajach EU jest programowo obniżony w odtwarzaczach. Mnie na tych dwóch pomogło więc może i tobie pomoże.