Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Jako użytkownik E60, kupiłem dla Kobiety E87 116i 2006 rok. Jestem właśnie w trakcie rejestracji auta, wymiany płynów, filtrów itd. W związku z tym, że lubię mieć wszystko na TIP TOP chciałem dowiedzieć się w ASO, czy ten egzemplarz był przywołany na akcję serwisową wymiany wadliwego napinacza łańcucha, jaki był montowany w silnikach modelu 116. Po rozmowie telefonicznej z ASO okazało się, że nie podadzą mi informacji o tym czy auto miało wymieniany wadliwy element, ponieważ muszę być właścicielem auta, pojawić się osobiście i zapłacić 70zl....pewne sprawy rozumiem....ale w moim przypadku nie jest to takie proste bo do ASO mam ok 200km, więc może ktoś z forum ma znajomego w ASO który pomoże mi to sprawdzić? VIN auta WBAUF11080PT97269

Opublikowano
Dzięki, na pewno komuś się to przyda, ale ja nie potrzebuje wiedzieć kiedy poprzedni właściciel zmieniał wycieraczki w ASO lub klocki, tylko czy moje auto zalicza się do akcji serwisowej w związku z wymianą wadliwego napinacza lub jeśli tak czy było to zrobione. :) Myśłałem, że ktoś z forum może pracuje w ASO i może to sprawdzić. Dodzwoniłem się do innego ASO i powiedzieli mi, że ten silnik n47 nie był wzywany na tą akcję, ale dla pewności chciałbym to potwierdzić, bo czytając forum natknąłem się na osoby które w tym silniku miały ten problem w tych rocznikach...
Opublikowano
Każde Aso udzieli takiej informacji przez telefon.Nie wiem z czym masz problem bo zobacz sobie ze w działach gdzie występuje ten silnk jest opisywana akcja serwisowa i wszyscy jakoś dzwonią i sprawdzają bez problemu.Nie umiesz chyba wytłumaczyć o co chodzi w Aso i stąd problem
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco