Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Jestem w trakcie naprawy pixeli w swoim OBC.

Kupiłem wcześniej pewną taśmę, od uzytkownika Pszczolaaa, z najdroższego serwisu aukcyjnego. Taśma ta okazała się badziewną chińszczyzną, jak się okazało - rozstaw styków grafitowych nie zgadza się z oryginałem, dlatego po przyłożeniu taśmy do lewej, lub do prawej, mamy rozjechne położenie pinów po przeciwnej stronie. Jakby nie ułożyć taką taśmę, zawsze bedzie źle, więc naprawa nigdy nie bedzie zadowalająca.

Pytanie zatem, jaką taśmę kupić, z waszego doświadczenia. Moze polecicie któryś serwis, aukcje, ofertę, cokolwiek, którzy takie taśmy oferują i są zgodne z oryginałem.

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ta%C5%9Bma+e39&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-3-mt-0113

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja kupiłem na ebay. Z doświadczenia wiem, że w PL to głównie chińszyzna najniższych lotów, choć wyjątki czasem się zdarzają.

Jak sam taśmę zepsułem podczas zakładania, napisałem do sprzedawcy, czy zniżki na kolejną nie dostanę, przysłał mi drugą gratis, tam inna kultura handlu jest ;)

Jak chcesz z ebay to poszukam, w domu mam jeszcze chya gdzieś kopertę z nazwą firmy.

Opublikowano

Słuchajcie, jeśli jeszcze jest ktoś, kto kupił u niego taśmę (Psssszczola) i mu nie śmiga jak powinno, to proszę, wpisujcie się tutaj. Mam zamiar zrobić wokół tego szum.

ja tym razem kupiłem od tego z Radomia, co naprawia uszkodzone pixele w zegarach, to pomyslalem, ze musi przeciez dobre taśmy sprowadzać i tak faktycznie jest.

Oto efekt mojej pracy:

http://friends.intersim.pl/arcu/obc.jpg

Rozetnijcie na pół po środku.

Ta, zobacz sobie jak wyglada taka taśma i potwierdź to, co napisałeś.

Opublikowano

Ostatecznie mozna sie ratować.

Ja już po wstępnej jezdzie i kontroli odczytów wskazników.

Powiem wam, ze zdjecie i wlozenie wskazówek to bułka z masłem. Wskazówki siedzą idealnie jak wcześniej. A sama jazda z działającym OBC, to jak jazda nowym autem :norty:

Opublikowano

Czy ktos moze podać jaka jest szerokosc gumki w rowku, ktora dociska tasme do szkla wyswietlacza?

Skad dorwac odpowiednią gumkę?

U mnie zaś problem, gdzies jedna sekcja nie jest docisnieta odpowiednio, nawet wiem z ktorej strony