Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanko jaki powinien być stan oleju w moim silniku ? 320d 136 m47 bo dużo osób pisze że max na bagnecie, oleju nic mi nie bierze ale zawsze po nocy mam na środku bagnetu i nie wiem czy nie dolać jak myślicie ?
Opublikowano

TO ktoś bzdury Ci gada

generalnie olej powinien być między max a min po nocy.Ale wiadomo jak nie dawno wymieniany itp to mogło się wiecej nalać i będzie troszkę wiecej.

A ostatnia sprawa przybywania oleju to jej nie poruszajmy :norty:

Opublikowano
najlepiej to miec 3/4 skali na bagnecie po nocy

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
tak, mozesz dolac 100-200ml i bedziesz mial 3/4 :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Gibek witaj !

Po co chcesz dolewac , oleju ci nie bierze , jest w polowie miarki i wymiana oleju na karku

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam. A nie powinno się sprawdzać poziomu oleju po zgaszeniu nagrzanego silnika i odczekaniu 5 minut tak jak mówi instrukcja obsługi?
Opublikowano

Xronin witaj ! jak tak pisze w instrukcji to tego sie trzymać , ale jak wiemy że pomiędzy minimum a maximum na miarce to jest około 1 litr to czy to olej będzie zimny czy gorący to nie wiele zmieni w objętości oleju. Najważniejsze aby już olej spłynął do miski i pomiary robić zawsze taką samą metodą.

Inna sprawa to w serwisie nikt się nie patyczkuje w nagrzewanie silnika po wymianie oleju aby sprawdzić jego poziom.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Gibek, a kontrolka oleju gaśnie Ci w jakim czasie od rozruchu silnika?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Carl0s dobre pytanie ponieważ na zimnym po nocy gaśnie po 3-4 sekundach na ciepłym od razu w sumie nie wiem czy tak ma być
Opublikowano
Wg mnie nie ma co się ekscytować 100ml w jedną czy w drugą jak nawet nie bierzecie tego pod uwagę że macie wywalone zaworki zwrotne w podstawie filtra i olej z układu spływa wam przez noc do miski dając zafałszowany, zawyżony poziom na bagnecie.
Opublikowano
Witam a ja mam maly problem z kontrolka oleju, po rozruchu gasnie czerwona ale po kilku sekundach zapala mi sie zolta i swieci okol 15-20 sekund a na bagnecie po nocy przed rozruchem na bagnecie jest miedzy min a max , a z 5l oleju wlewam z4,2 l czy swiecie sie ze względu ze za malo wlewam oleju
Opublikowano
Uprzedzając kolejne pytanie, regeneracja starego albo kupno nowego w ASO rozwiąże problem. Zapomnij o zamiennikach.
Opublikowano
Nie mam zielonego pojęcia jak przebiega ten proces, ale jest w Zielonej Górze gość, który to robi. Nie wsadził mi też żadnego emulatora czy też zamiennika (bo w tej cenie by mu się nie opłacało), a kontrolka działa wtedy kiedy powinna działać.