Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: a ja teraz chodze na prawko i sie tluke jakims Fiatem Punto .... :cry2:

dlaczego w Gdyni nie ma jakies fajnej szkoly jazdy.... :cry2:

ja tez tak chce se pojezdzic :cry2: :modlitwa: :modlitwa:

ale teraz mi pokazaliscie :mad2:

moje modele
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tylko oczywiscie nie sa to autka do codziennego tluczenia kursantow.kazdy kursant ma w takim autku pare godzin szkolenia tylko a reszta w punciaku
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Więc po wielu mc zdecydowałem sie na E39 lżejsze większy kop oczywiscie przy rozsądnym spalaniu ... zniechęciły mnie do e 38 wyniki spalania głównie a szczerze mówiąc ich rozbierzność.Widać ,zę niektórzy podają spalanie dla beki bądź zawyżają albo zaniżają ... odrazu wam dziękuje... warto czasem przemysleć co pisze sie na forum.. (chodzi o inny wątek dotyczący spalania)

e38 to moje mażenie .Ale co mi po tym jak nei zarobie na zycie granica 16 - 18 litrów lpg to hest do przyjęcia w miescie 3miasto .. ale jak wyczytałem 22l ,że spokojnie spali np 740 bądź 735 to jednak odstrasza... mniejsze silniki chyba nie dają pełnego wyposażenia i takiego odejscia.. może ktoś z was by mnie przewiózł w 3 miescie e 39 bądź e 38 albo pokazał :) oczywiscie jezeli jutro nie kupie w niemczech wczesniej... :)

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
czy wersja z nawigacją daje jakieś dodatkowe opcje ? czy wszystkie bajery są tez w wersji tak samo wyposażone ale bez navi? poprostu one sązarządane z wyswiedlacza małego?
Opublikowano
Spalanie do 18 litrów gazu zniose czyli rozumiem ,zę w E38 elektryka siada?

spalanie gazu do 18 litrow??

heh, co ty :) 735 e38 w miescie pali 18-19, no to jak ty na gazie chcesz zrobic 18

a jeszcze chyba mowa o 750??? 25l benzyny w miescie jak nic!

a jak jeszcze taksi stoi w najwiekszych korkach? zapomnij o ekonimi :)

byle jakie auto spali 3x mniej!

u nas we wroclawiu sa chyba dwie taksowki w e38, ale moim zdaniem to jest profanacja!

ale podejrzewam ze albo juz zrezygnowali albo zrezygnuja

bo to sie totalnie nie kalkuluje, zjedza ich koszty napraw i paliwa :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

W Poznaniu jezdzi E38 na taxi koło centralnego - zielony metalik z bezową skórą- dla mnie zenada takie auto na taksówce ...do tego najlepiej od niepamietnych czasów nadają sie mercedesy e- klasy, zresztą widac w niemczech co najczesciej jezdzi jako taxi :lol:

A auto klasy E38 z silnikami V8 czy V12 na taxi ... :duh: te auta byly projektowane jako pożeracze autostrad a nie taksówkarskie toczydełka... :duh:

Opublikowano

no u mnie w Sopocie jeżdzą chyba z 3 taksówki E38 ale od nich coś sie dowiedzieć a niby koledzy po fachu inna korporacja i już milcżą:) no wiem ekonomia to nie idzie w parze...cholera atak mnie ciągnie do E38 pozostaje mi E39 sory ale mercedes! to jużwole octavie... mówisz o okólarach? te są w miare nowe ...(10 lat :) to sie chowa do E39 ... przecież też śą awaryjne,to nie to jak 124 i beczki... a taksówkarz ma prywatnie auto takie samo jak na codzień tylko naklejki sie sciąga... :) wiec już końce temat e 38 :) zostaje przy e39 będe powoli szukał... i jednak chyba Gaz sekwencja... diesel lubi paliwo a ropa poszła sporo w góre...

dzieki za info i pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
a ktoś widział e46 na taxi?:) z tego co widze to w środku dużo miejsca jest ,ekonomiczny ładny i zgrabny chyba nie jest dużo mniejsze od e39 ? z tego co widziałem to 30 cm... i głównie na bagażniku traci
Opublikowano

W Trójmieście jeździ E36 na taxówsce. Porażka. :mad2:

Ale są jeszcze lepsi, np: Daewoo Lanos, Kia Picanto lub Opel Agila.

Dobre autko na taxówke, to jakiś Opel Omega B 2.0 lub Audi A6 1.9tdi. Oczywiście, jeżeli koniecznie nie chcesz niemieckiego klasyka MB E 220cdi.

Opublikowano
Moim zdaniem na TAXI jest dobre kombi i minimum wielkosci seri 5 ale tez uwazam ze najlepsze auto na taxi to mercedes chyba tylko do tego sie nadaje :mrgreen:
moje modele
Opublikowano
a ktoś widział e46 na taxi?:) z tego co widze to w środku dużo miejsca jest ,ekonomiczny ładny i zgrabny chyba nie jest dużo mniejsze od e39 ? z tego co widziałem to 30 cm... i głównie na bagażniku traci

sam jezdze E46 i powiem Ci, ze ma z tylu tyle miejsca co VW Golf :D zdecydowanie nie polecam na Taxi :nienie:

niestety bede musiał sie zgodzic z przedmowcami . . . mercedes na Taxi to chyba jedyna rozsadna opcja :|

chyba, ze jezdzac z VIPami bedziesz dobrze zarabiał, wtedy namawiam na E39 :cool2:

Opublikowano
Kazdy mi doradza mercedesa... cholera no:) już przeglądałem audi C4 i omege b jakieś ładniejsze są i więcej dodatków... no gdyby nie ten mój silnik w e34 to dalej bym jeździł .Zawieszenia pada ale to nie dramat.
Opublikowano

ja ci polecam na taxi W124 lub W124 w E classie

samochód jak pociąg ....

jeszcze do tego 2,5 D to wogule wymiata, w żywotnosci żadna Bmw mu nie dorówna :modlitwa:

Opublikowano

Jesli masz kase to w sumie fakt kup nowszy model :D

Jesli nie to albo napraw swoja E34 ale nie kupuj silnika M30 bo sie nie wyplacisz trzeba duzo rzeczy kupic wymienic zeby miec ten silnik pod macha jest to nie oplacalne.Masz dwa wyjscia albbo kupisz M20 i jezdzisz E34 albo kupujesz inne BMW ja bym chyba wzial E32 duze wygodne ladne i za dobre pieniadze idzie kupic. Wlasnie nasz klient sprzedal innemu klientowi E32 735 z gazem za 6 tys w stanie bardzo dobrym zarowno pod wzgledem blachy jak i mechaniki w automacie jedeny psikus to brazowe wnetzre ktore mi sie strasznie nie podoba.

moje modele
Opublikowano
W Trójmieście jeździ E36 na taxówsce. Porażka. :mad2:

Moj znajomy jezdzi w Koszalinie E36 na TAXI i nie narzeka .. :wink:

Dlaczego porazka ?

Mowi ze nie narzeka na brak miejsca z przodu, a z tylu nie zdarzylo mu sie jechac :D

pzdr,
Opublikowano
Dawno temu widziałem też E30 na taxówce. Jeszcze do niedawna jeździło sporo MB 190D. Ale nie ma co się oszukiwać, klient niechętnie wsiada do takich dziadków. Nowoczesna taxówka musi być wygodna i obowiązkowo wyposażona w klimatyzację. Komfort przedewszystkim, a osiągi są prawie nieistotne. Natomiast dla właściciela najważniejsze są koszty utrzymania, żywotność i niezawodność autka.
Opublikowano

Taksówka powina być czysta i sprawna, a kierowca uprzejmy.

Czy to będzie stary passat czy nowy mercedes nie ma to znaczenia, ma dojechać na miejsce bezpiecznie i sprawnie. W taksówce większość klientów przebywa kilka-kilkanaście minut i na tym kończy się ich przygoda.

Opublikowano
Jesli masz kase to w sumie fakt kup nowszy model :D

Jesli nie to albo napraw swoja E34 ale nie kupuj silnika M30 bo sie nie wyplacisz trzeba duzo rzeczy kupic wymienic zeby miec ten silnik pod macha jest to nie oplacalne.Masz dwa wyjscia albbo kupisz M20 i jezdzisz E34 albo kupujesz inne BMW ja bym chyba wzial E32 duze wygodne ladne i za dobre pieniadze idzie kupic. Wlasnie nasz klient sprzedal innemu klientowi E32 735 z gazem za 6 tys w stanie bardzo dobrym zarowno pod wzgledem blachy jak i mechaniki w automacie jedeny psikus to brazowe wnetzre ktore mi sie strasznie nie podoba.

a ja miałem wrażenie ,zę m20 to wadliwy silnik i sie sypie własnie taki.Nożesz napisać dlaczgo m30 jest słabszy?

bo np e32 to same m30 prawie

Opublikowano
Teraz rozumiem no ja już nigdy nie kupie m20 ,jak już to m30,niestety uraz psychiczno -głowiczny ;)
Opublikowano
ale musisz duzo zmienic wiec jak kupisz juz silnik to wez odrazu skrzynie i reszte rzczy i sie umow z kims kto ci to zrobi zanim acznijesz kupowac policz ile cie wyjdzie bo taniej bedzie kupic inna E34 a ta rozebrac...
moje modele
Opublikowano

na taxi najlepiej się nadaje EmerytKlekotWagen czyli merc 124 w dieselku - :wink:

niezniszczalne komfortowe urządzenie do przemieszczania się stosunkowo tanim kosztem :wink:

beemke szkoda tyrać na taksówie :nienie: , one są stworzone do wyższych celów :8)

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
w krakowie to jezdzi nawet czajka z fajnymi firaneczkami w kwiatki :P no a z takich ekstremalnych wynalazków to widziałem felicje 5d, e30 (złoma) i PANDE :O :duh: no ale to ekstrema. jednak bmw taxi to po krakowie mało jezdzi.