Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podobnych tematów jest wiele ale są namieszane.Zależy mi na pomocy w doboże auta na Taxi na E34 znam się wiem co w trawie piszczy.Jeżeli chodzi o E39 i E38 to jestem ,źielony.Jeżeli mógłbym prosić o informacje co waszym zdaniem jest lepsze jeżeli chodzi o eksploatacje koszty co jest słabym punktem.Do jutra mam podjąc decyzje mam opcje zapisana sie do korporacji gdzie są tylko bmw i merce ale do końca roku musiał bym wymienić auto.Przed tą decyzją chciał bym orientacyjnie wiedzieć czy będe sie pchał w nowsze modele czy zostane z E34 ale w innej korporacji.Jaki silnik proponujecie.Ile paląwam opisane auta.Zależy mi na zebraniu tego w jednym wątku na forum jest tego sporo ale jest straszny bałagan i nie znalazłem podobnego porównania.

takie coś znalazłem piękne auto http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1058917

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

E38 to piekne auto

ale koszty utrzymania v12 bylyby spore, tymbardziej jezeli ma jezdzic jako taxi czyli wiekszosc w miescie

Opublikowano
a ile to pali ? na allegro piszą 16 litrów coś mi tu nie gra chociaż analogia E34 2 litry pali 15 a 2,5 litra też pali 15 a podobno 3,5 L pali 16 litrów wiec może to prawda?
Opublikowano

Czesc

Przeczytalem to ogloszenie i stwierdzam,ze ten samochod nie nadaje sie na taxi :P

Za duzo elektroniki i jak Ci cos padnie,to zamiast zarobic bedziesz siedzial po warsztatatach!

O spalaniu nie wspomne!

pozdrawiam

Opublikowano
Spalanie do 18 litrów gazu zniose czyli rozumiem ,zę w E38 elektryka siada?
Opublikowano

Jesteś taksówkarzem czy prowadzisz firmę "Limo do wynajęcia"?

Jeśli to pierwsze to kup kaczora diesla, a zaoszczędzone pieniadze na naprawach inwestuj np na giełdzie. Za 10 lat kupisz sobie nowe BMW w salonie i nie będziesz pamiętał, że byłeś taksówkarzem.

Jeśli to drugie to kup białego lub srebrnego Jaguara.

Nie znam branży TAXI, ale wydaje mi się, że auto ma być bezawaryjne i mało kosztotwórcze. E38 750 do takich nie należy.

Opublikowano

w sumie to i prowadze firme i jeżdze na taxi.Limuzyna na taxi jest potrzebna dla vipów ale oczywiscie jezeli jest to auto awaryjne to jasne ,ze sie pchac nie bede dlatego pytam o opinie i naraźie dostałem dwie - awaryjna

ale z tego co wiem audi A6 obszerie sie stosuje a to odpowiednik E39

Opublikowano
Proponuję 730d wersje long. Myśle, że to niezłe autko na taxówke. Widziałem nawet kilka E38 na taxówce. Gadanie, że BMW nie nadaje się na taxówkę jest bez sensu. Co wtedy się nadaję :?: Ewentualnie poszukaj 730i, 735i lub 740i najlepiej "iAL". Czyli wersji long w automacie. Zamontujesz gazownie to zarobisz jeżdżąc jako kierowca niekoniecznie limo.
Opublikowano
WIesz powiem szczerze też mi sie tak wydaje ,że bmw to nie jest zły wybór w końcu odpowiednik Audi jeździ ,merc jeździ ... traz jeżdze E34 i sie zakochałem :) a wymogi korporacji są jakie są prestiżowa korporacja wymaga świeższej bmki... tym co mam vipów mi nie dadzą :( będe woźił normalnych klientów
Opublikowano
Ja mam E39 523 i smigam na Taxi samochod ok zagazowany (sekwencja) spalanie 14lgazu/100km przy normalnej jezdzie. Samochodzik sie zajebiscie prezentuje ludzie sami sie pchaja bo niechca jezdzic starymi vektrami. Napewno jak dlugo pojezdzisz BMW na taxi to zlapiesz swoich prywatnych klientów. Powodzenia
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi , Własnie mam taką intencję dobry samochód to podstawa dlatego rozważam E39 bądź E38 .Ale nadal aktualne są podpowiedź czy na temat e 38 e e39 prawdziwego spalania nie jeden pisze 20 litrów na 100km ale to już chyba przy ciezkiej nodze .

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym kupil na taksowke E39 lub E38, ale na pewno nie 750i.

Rozwazalbym albo zakup diesla, albo zagazowalbym silnik instalacja wtryskowa. Albo kupilbym... Mercedesa :mrgreen: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Tu przesadziłem :) to fakt :) zobaczyłem spalanie w ogłoszeniu na allegro i mnie poniosło:) liczyłem ok 18 litrów ,że spali po miescie.ale posiedziałem kilka godzina na forum i zgłupiałem.BMW 750 ma zazwyczaj najlepsze wyposazenie dlatego to tak kusi moc też :) ale faktycznie zaczołem tonowac.Wybrałem dziś korporacje gorszą tam gdzie mge moim e 34 smigać bez problemu.w międz czasie poczytam jeszcze o spalaniu :) i awaryjnosci.Ale nie moge sie pogodzić z wypowiedźiami ,zę sie nie nadaje na taxi ... Zraniono oje uczucia ;) BMW gorsze od audi!? nieeee.Ostatnio prezes korporacji gdzie zaczynam jeździć kupił sobie A6 :) teraz moje e 34 pali 16 llitrów tak max wiec dwa literki z przyjemnoscią dorzuce :) chyba ,że będzie mnie stać (zobacze jak idzie zarobek ) ipowróce do 750i:)
Opublikowano
Nie lepiej poszukać dobrze wyposażonego np 735iL? Osiągi niezłe, spalanie Cię nie zje (jak dołożysz w 750 dwa literki do 16 litrów to może przejedziesz od stacji do stacji :) ), auto w sam raz wg mnie.
Opublikowano
Wiesz Mercedes nie przemawia do mnie , Powiem tak jestem maniakiem Bmw po waszych radach zaczynam rozglądać sie za 735i wiesz docelowo na taxi to bym mógł sobie kupić monde albo octavie ... ale jak ktoś raz wejdzie w bmw to jużcięzkmu wyjść :) ja zachorowałem.
Opublikowano

Klonas:

Jakiego byś auta na taksówkę nie wybrał to poszukaj wersji z webasto, albo sobie je później zamontuj (oczywiście oryginał będzie lepszy).

Zaoszczędzisz na paliwie i nie będziesz musiał silnika męczyć na postoju żeby się trochę ogrzać.

Opublikowano
ja myslalem nad zrobieniem szkoly jazdy w ktorej jezdzilo by sie BMW... jakies 90% ludu wolalo by jezdzic bimmerami na "L" zamiast tymi trupami Punto :mrgreen:
Opublikowano
ja myslalem nad zrobieniem szkoly jazdy w ktorej jezdzilo by sie BMW... jakies 90% ludu wolalo by jezdzic bimmerami na "L" zamiast tymi trupami Punto :mrgreen:

Podobno jest w Poznaniu jakaś szkoła, gdzie jeżdżą E46, nawet na forum było chyba jakiś czas temu o niej.

Opublikowano

:mrgreen:

http://www.sulej.pnet.pl/galeria/bmw_8.jpg :cool2:

:dance:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
oj poszedl bym sobie jeszcze na pare godzinek sie poduczyc sztuki kierowania pojazdem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: