Skocz do zawartości

Gaśnie na zimnym silniku oraz brak przyśpieszenia na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zły skład mieszanki, tak jak pisałem przez lewe powietrze, to sugeruje opis błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Okey rozumiem ale dlaczego adaptacje sond wychodzą różnica o ponad 90 % od 1 - 5. 2-15% 3 oraz r po 99% lambda adaption wraz z lambda integrator. Niewiem jak szukać lewego powietrza jeśli mechanik mi to niby sprawdza.
Opublikowano
Zatkalem dolot powietrza przy przepustnicy samochód zgasł i już nie chciał odpalić więc chyba układ jest szczelny.. Następna rzecz to taka że przepustnica na biegu jałowym jest cały czas zamknięta a po dodaniu gazu się otwiera czyli może być sytuacja ze valwetronic stoi... I przeszedł w tryb przepustnicy jednak kiedy odlancze sam silniczek valwetronic to samochód wariuje skacze na obrotach itp...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odłącz cewkę przy zbiorniku lpg, wypal resztę gazu, skasuj adaptacje i zrób 100 km na pb. Przyczyną może być lpg, tak to wykluczysz albo potwierdzisz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Gaz odlonczony adaptacje usunięte przezemnie... Po tym wszystkim samochód telepal gdzieś koło 20 min... Aż w końcu przestał ale wyzuca błąd... Pojechałem niby do znawcy tego silnika który po godzinie doszedł do wniosku że jedyną lambda która pracuje to pierwsza przed katalizatorem i na dodatek jej wartości są znikome doszedł do diagnozy 4 lambdy do wymiany co o tym mam myśleć... Wymieniać..??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma konkretów, jakbyś pokazał nagranie z pracy sond to wtedy można by potwierdzić lub zaprzeczyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL