Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Posiadam Bmw e39 520i 1997r. Posiadam problem raz auto odpala normalnie a raz przekrecam na zaplon kontrolki sie świeca,po czym gdy chce odpalic następuje zero jakiej kolwiek reakcji,po czym za jakis czas znowu bez problemu pali. Co moze byc przyczyną? Czekam na wasza pomoc;) ps. RozruszNik na krótko kręci,ale nie odpala takze wykluczam te opcję jezeli chodzi o szczotki itp..
Opublikowano
Może to być błahostka ,problem nastąpił od razu czy wcześniej zaczęły się problemy? Przeczyść klemy i sprawdz czy silnik z karoserią jest dobrze połączony masą to tak na początek
Opublikowano
To jeżeli jesteś pewny rozrusznika i kontaktu tych rzeczy co ci pisałem to zaobserwuj działanie stacyjki absolutnie to nie musi być to , wspominam o tym ponieważ miałem w e39 sytuację że stacyjka na początku raz działała raz nie i następny etap to kluczyk zaczął się obracać wokół aż w końcu umarła całkowicie :|
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź bezpieczniki w komorze silnika pod wlotem powietrza od strony pasażera. Może coś tam zaśniedziało i łączy jak chce.

Błędów żadnych nie pokazuje pod INPA?

Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki w komorze silnika pod wlotem powietrza od strony pasażera. Może coś tam zaśniedziało i łączy jak chce.

Chodzi Ci o te bezpieczniki pod schowkiem,czy pod maską sa jeszcze jakieś?

Opublikowano

Chodzi Ci o te bezpieczniki pod schowkiem,czy pod maską sa jeszcze jakieś?

Przecież masz wyraźnie napisane: w przedziale silnikowym, pod filtrem kabinowym strona pasażera. Znajdziesz tam min. komputer,przekaźniki i wiele innych gadżetów

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.