Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę się zapoznać.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Witam. Jakiś czas temu kupiłem swoją e36.

Nastały cieplejsze dni więc czas aby skorzystać z udogodnień, które posiada ten samochód a mowa tu oczywiście o szyberdachu ;) wcześniej szczerze mówiąc nie eksploatowałem go a gdy już to zrobiłem od razu pojawił się problem. Żeby pozostawić temat klarowny i przejrzysty - szyberdach jest na korbkę :lol:

Podczas otwierania korbka została mi w ręku. Niby da się założyć ale w pozycji neutralnej spada (zdjęcie)

Moje pytanie brzmi - czy da sie coś zrobić z tym rażącym mnie w oczy detalem.

Usterka może i błacha ale to zawsze usterka :/

Z góry dzięki za sugestie

Pozdrawiam Bartek

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f44b59a6a02.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c7a81d6b67a.jpg

Opublikowano

nie baw się w kupowanie manuala przerób na elektryczny szyberdach, wystarczy że kupisz silnik szyberdachu oraz osłonę z przyciskiem, doprowadzisz kable i działa

a pewnie łatwiej dostaniesz elementy elektrycznie sterowanego szyberdachu niż manualnego, bo manualny szyberdach to swego rodzaju rarytas, większość to elektryki

Opublikowano

mam pytanie co do przekładania szyberdachu - niestety nie znalazłem żadnych informacji na forum :/

Czy jest to skomplikowane? Domyślam, się, że będzie trzeba ściągać całą podsufitkę i tak dalej. To akurat mnie nie przeraża. Bardziej chodzi mi o pociągnięcie kabli.

Nie ma mowy o malowaniu więc, czy muszę znaleźć szyberdach w kolorze mojego nadwozia czy jednak może da się jakoś przełożyć elementy zewnętrzny?

Co do korby, to faktycznie rarytas... nie mogę dostać nigdzie żadnej :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.