Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tungsram +90, ewentualnie +120, te pierwsze w moim drugim aucie wytrzymały ponad rok i jedna padła, więc żywotność jak najbardziej ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko spalą się po 2-3 miesiącach..tak przynajmniej słyszałem, ale może wypowie się bezpośrednio jakiś użytkownik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zamiast żarówek lepiej kupić nowe szkła lampy i wymienić. Polecam. Zwykłe żarówki świecą po tym rewelacyjnie i dużo dłużej niż inne.
Opublikowano
Zamiast żarówek lepiej kupić nowe szkła lampy i wymienić. Polecam. Zwykłe żarówki świecą po tym rewelacyjnie i dużo dłużej niż inne.

jakie koszta ?

Opublikowano (edytowane)
Tylko spalą się po 2-3 miesiącach..tak przynajmniej słyszałem, ale może wypowie się bezpośrednio jakiś użytkownik.
tylko te , polecam sam klientom zakładam , Światło rewelacja , pozdrawiam

maniek21112 jako roczny użytkownik tych żarówek potwierdzam, że dobrze słyszałeś. Pan polecający albo sam handluje tymi żarówkami albo do końca ich nie przetestował i opinie zaciągnął od producenta. Żarówki padają jak muchy jedna po drugiej okres 4 miesięcy to dla nich za dużo. Chyba, że kolega poleca je jako drogowe to oczywiście jestem za i sam ich używam. Ale po spaleniu paru kompletów ( zawsze kupuje dwie identyczne żarówki nigdy nie wymieniam jednej) nie polecam jako światła mijania chyba, że mamy światła do jazdy dziennej. Dodam że nie robię dużej ilości kilometrów mimo to szybko kończą swój żywot. Tematów wiele i nie raz wałkowany w jednym temacie się wypowiadałem na ten temat. Pozdrawiam :)

Edytowane przez marcin5001
Opublikowano

Zgadzam się w 100% z użytkownikiem rbk. Lampa powinna dobrze świecić ze standardowymi żarówkami lub dla poprawy widoczności minimalnie bielszymi.

W jakim stanie są klosze? Może wystarczy je przepolerować, a w ostateczności wymienić. Druga rzecz to stan odbłyśników ;)

Opublikowano
Musimy także pamiętać, że "zwykła" żarówka żarówce nie równa. Przede wszystkim kupujemy z sprawdzonego źródła markowe żarówki które działają tak jak powinny. Co do kloszów lamp to zgadzam się z Wami. Osobiście miałem stare klosze i widoczność była słaba, poprawiło się po zmianie klosza. Jeżeli ktoś jeździ dużo w nocy to zabieg jest zalecany. Polerowanie nigdy nie da takiego efektu jakbyśmy chcieli i co mniej więcej rok polerowanie będzie trzeba powtórzyć. Chyba, że dobrze zabezpieczymy klosz jakąś powłoką przeciw uv.