Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Was, tak jak w temacie napisałem mam problem z hakiem holowniczym w moim bmw E60, 2007 rok po faceliftingu. Zakupiłem używany, lecz oryginalny odpinany hak do tego modelu producenta Westfalia. Dałem do mechanika, żeby mi zamontował, wszystko siadło idealnie bez problemów. Natomiast schody zaczęły się gdy trzeba było zapiąć gałkę haku. Po prostu brakuje około 2 cm tak jak na zdjęciu. I teraz mam pytanie, czy może wychodziły różne modele tych haków? Wiem, że po faceliftingu zderzak był trochę inny, ale nie wydaje mi się, żeby był niższy. Czy ta belka haka ma jakąś możliwość, żeby regulować wysokość na jakiej jest zamontowana? Z góry dziękuję za pomoc. http://i59.tinypic.com/2mzw903.jpg
Opublikowano
Niby tak, ale jak przeglądałem zdjecia to żadna nie miała takiego wycięcia w zderzaku. Rownież kontaktowałem sie z kilkoma osobami i oni zamontowali ten hak tego producenta bez potrzeby docinania...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poprzedniej E60 miałem fabrycznie hak westfalia i w zderzaku było wycięcie i oryginalna nakładka (zaślepka)

http://i61.tinypic.com/2qcjfc0.jpg

Opublikowano
Jak zdemontujesz zderzak tylni masz oznaczenie na wycięcie. Przerabiałem ten temat i też byłem zdziwiony, że hak "za krótki" jest he he . Zdemontowałem zderzak i wg. oznaczenia wyciąłem w zderzaku część plastiku i dokupiłem "klapkę" , którą montuje się w to wycięcie. Każdorazowo przy montażu haka oczywiście trzeba tą "klapkę" wypiąć.
Opublikowano

Dziękuje za pomoc ! :-)

Zagłębiłem sie dalej w temat i nadal jest problem. W katalogu czesci do tego modelu BMW nie wychodziły klapki. Klapki wychodziły do modelu ECE do 03-2007, moj jest model LCI 07-2007 i w katalogu czesci juz tych klapek nie ma. Juz nie wiem jak to rozumieć.