Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie śledzę tematy forum na bieżąco wiele jest o ABS czujnikach i tym podobne ,od kilku dni obserwuję swój problem i puki co nie mogę zdiagnozować usterki może ktoś spotkał się z czymś podobnym pod kompem zero błędów.

A więc

Odpalam rano auto ,świeci się ABS , ASC ,i kontrolka ręcznego dopiero po około 20 minutach pracy na jałowym gasną i już do końca dnia jeżeli korzystam z auta problem nie wraca jak samochód postoi do rana czyli jakieś 8h ponownie ta sama historia świeci się wszystko do puki auto się nie rozgrzeje .Jeżeli odpalę i jadę w trasę nic się nie zmienia też się świecą nie ma tu znaczenia jazda .

Co za licho w tym siedzi może ktoś się wypowie :?:

Opublikowano
Zacznij od prostych rzeczy : zabrudzony czujnik prawego tylnego koła, złącza, albo pada sam czujnik.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
W tym rzecz że już wszystko sprawdzone razy 2 wszystkie wtyki czystość czujników po podpięciu kompa nic nie wskazuje na uszkodzony którykolwiek czujnik brak błędów tylko opanowałem kontrolkę ręcznego, na razie ABS i ASC drażnią mój wzrok nadal :evil:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem podobny problem z tym ze podczas jazdy było wszystko ok az do chwili gdy zatrzymałem pojazd. Wtedy zapalała mi sie kontrolka DSC okazało se ze był przetarty kabel. Podpinasz auto gdy świecą Ci te kontrolki ?

W jakim stanie masz akumulator bo moze być juz słaby komp odcina prąd by auto mogło odpalić i jechać

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Tak kompa podpinałem w momencie odpalenia czyli jak świecą się kontrolki akumulator jest ok zero oznak osłabienia z okazji niedzieli biorę się za sprawdzenie wszystkich przewodów muszę to dzisiaj zrobić nie ma że nie chociaż bym miał wszystko przełożyć z innej to to znajdę :D