Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
WITAM MAM PEWIEN PROBLEM PO ODPALENIU AUTA NA ZIMNYM FALUJA OBROTY GDY PO DODANIU GAZU JESZCZE MOCNIEJ FALUJA CIEZKO RUSZUC A JAK PROBUJE TO TYLTE ZE TYLE RUSZE PO MINUCIE SIE WSZYSTKO USPOKAJA NORMALNIE JEZDZI TYLKO PRZEZ PIERWSZA MINUTE DODAM ZE JESTEM PO WYMIANIE SONDY I MIALEM ODPINANY KILKA RAZY VALVETRONIC I CZASEM MI BLAD Z NIEGO WYSKOCZY ALE NIEZAWSZE JAK TO ZDIAGNOZOWAC LUB SPRAWDZIC NA CIEPLYM JEST WPOZADKU POSIADAM INPE Z GORY DZIEKUJE POZDRAWIAM Edytowane przez senczyna69
Opublikowano
WITAM MAM PEWIEN PROBLEM PO ODPALENIU AUTA NA ZIMNYM FALUJA OBROTY GDY PO DODANIU GAZU JESZCZE MOCNIEJ FALUJA CIEZKO RUSZUC A JAK PROBUJE TO TYLTE ZE TYLE RUSZE PO MINUCIE SIE WSZYSTKO USPOKAJA NORMALNIE JEZDZI TYLKO PRZEZ PIERWSZA MINUTE DODAM ZE JESTEM PO WYMIANIE SONDY I MIALEM ODPINANY KILKA RAZY VALVETRONIC I CZASEM MI BLAD Z NIEGO WYSKOCZY ALE NIEZAWSZE JAK TO ZDIAGNOZOWAC LUB SPRAWDZIC NA CIEPLYM JEST WPOZADKU POSIADAM INPE Z GORY DZIEKUJE POZDRAWIAM

Ciężko coś z tego darcia wyczytać ... Wykasuj błędy i zobacz co się będzie pojawiać. Być może potrzebna jest adaptacja valvetronica lub wymiana servomotoru.

Opublikowano
bledy wyskakuja z somdy 2d11 dodam ze mam lpg i to z tego wyskakuje blad sondy bo pisze niewiarygodne odczyt sondy z tym ze moze byc za bogato mieszanki lpg ale to nie powinno miec wplywu na benzynie na ssaniu bo w tedy mam ten spadek mocy jak jestt na ssaniu a jak zejdzie ze ssania to jest wpozadku i czasami z vvt czy inpa zrobie adaptacje bo niby ustawic moge recznie ruszyc na zaplonie i jest jakas skala ustawien ktora da sie regulowac tylko niewiem w ktora pozycjie go ustawic
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Udało rozwiązać sie problem? u mnie rownież falują obroty pokazuje blad 2d11 prawidłowość przepływu sondy lambda oraz 2d32 czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym, obroty falują pierwsze pare sekund po odpaleniu zimnego silnika
Opublikowano
Haaaaa, też to przechodziłem, w tym silniku ustawienie LPG nie jest łatwe, jeśli jesteście z Warszawy to zapraszam, ustawie wam ten gaz.
Opublikowano
Poważnie ? Czy nasze auta nie są na tyle mądre aby dostosować się do jazdy na gazie? Wystarczy pojeździć przez 3 dni na samej benzynie i wszystkie problemy znikną.