Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tydzień temu kobita stuknęła moje e90 podczas parkowania i uszkodziła tylny zderzak. Spisaliśmy oświadczenie, zderzak był solidnie wgnieciony dokładnie na "rogu". Kilka dni później wgniecenie zniknęło, jednak jest spora rysa oraz istnieje ślad wskazujący na to że zderzak był w tym miejscu wgnieciony.

Mam pytanie odnośnie kosztorysu, jaki powinien być zbliżony koszt wymiany zderzaka na nowy ( z czujnikiem parkowania ), oraz dla porównania jaki jest koszt wymiany gdy po zdjęciu zderzaka ślizgi, wzmocnienie oraz pas tylny są uszkodzone ?

Nie wiem jaką opcje wybrać a pojutrze przyjeżdża agent z PZU. Lepsza będzie naprawa bezgotówkowa ? A może przelew na konto i wymiana we własnym zakresie ?

Proszę o zdanie forumowiczów którzy mieli podobne przypadki... co robic ?

Z góry podziękował

pozdro

ps poszukuje rowniez szyby czolowej z sensorem,,,,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko zalezy od Ciebie czy chcesz zrobic na nowych czesciach czy kupisz uzywki.Kazdy ma do tego inne podejscie,jedni wola kase a inni do serwisu zaprowadza i chca gotowe odebrac.Dla przykladu nowy zderzak w serwisie kosztuje ponad 2kpln a uzywka kolo 500zl =lakiernik jakies 300-500zl demontaż+montaż zalezy czy serwis czy nieautoryzowany serwis okolo 100-200zl.Jeszcze jakies slizgi zderzaka pewnie ze 100zl +-.Jeszcze pozostaje polisa,czy masz naprawy bezgotowkowe i na nowych org czesciach ???
Opublikowano

Dokładnie jestem na tym samym etapie tylko w MB mojej żony.Czekam na wycene ale wybrałem robote we własnym zakresie bo auto nie jest nowe i jeszcze pewnie nie raz trafi sie jakaś przygoda.Zawsze możesz robiąc we własnym zakresie przytulić pare zł na inne pierdoły w buni.

Wysyłane z mojego SM-T705 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
a uzywka kolo 500zl =???

A nowy zamiennik poszycie zderzaka pewnie jeszcze tańsze i gorsze jakościowo- to po pierwsze.

Po drugie jak nie ma pęknięcia to policzą tylko malowanie czyli dostaniesz ok 500zł i tyle.

Opublikowano

Witam:-)

Mam do sprzedania kompletny tylny zderzak do BMW e90- zwykły(nie M).

Z czujnikami cofania, ślizgami. Cały, nie popękany, nie naprawiany itd.

Cena 300 złotych plus przesyłka.

Zainteresowanych proszę o PW

Chętnie odbiór osobisty Poznań

viewtopic.php?f=31&t=271865

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg