Skocz do zawartości

E60 530 XD WBANM71006CP14541 warto??

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

W polsce moze tak, ale w niemczech nie. Zreszta dobrze napisana aplikacja załatwia sprawe... Może jeszcze wierzysz w hakowanie bankow... Najsłabszym ogniwem jest zawsze użytkownik...

W polsce moze tak, ale w niemczech nie. Zreszta dobrze napisana aplikacja załatwia sprawe... Może jeszcze wierzysz w hakowanie bankow... Najsłabszym ogniwem jest zawsze użytkownik...

Socjotechniki są najbardziej skuteczne w atakach i takimi sprawami zajmują się Crakerzy, nie Hakerzy :) Akurat jestem informatykiem z wykształcenia, więc wiem jakie przedsięwzięcia są możliwe do wdrożenia :)

_progress miło że jesteśmy po fachu :D Pisz na PW chętnie Ci pomogę w kupnie auta :D

Wystarczy dobrze skonfigurowany radius, baza na innym serwerze jak aplikacja (oczywiście połączenie VPN szyfrowane) i wymuszenie zmiany hasła co 3 miechy użytkownikom aplikacji :D Ale o tym pewnie PKW nie słyszało... :D

@_progress

zakładając że bazy ASO podatne by chociaż były na ataki 'sql injection' (w co wątpię) to jeszcze handlarzyna by musiał dotrzeć do osoby która wie się jak go wykonać. Inna sprawa to wątpię że taka baza jest podatna na łatwe ataki a więc skomplikowanie wykonania 'ataku' z sukcesem rośnie przynajmniej do sześcianu a możliwości dotarcia do takiej osoby do potęgi 10 albo i lepiej :)

Tak więc myślę że nie ma co tu robić gównoburzy i można spokojnie spać :)

@_progress

zakładając że bazy ASO podatne by chociaż były na ataki 'sql injection' (w co wątpię) to jeszcze handlarzyna by musiał dotrzeć do osoby która wie się jak go wykonać. Inna sprawa to wątpię że taka baza jest podatna na łatwe ataki a więc skomplikowanie wykonania 'ataku' z sukcesem rośnie przynajmniej do sześcianu a możliwości dotarcia do takiej osoby do potęgi 10 albo i lepiej :)

Tak więc myślę że nie ma co tu robić [bAD] i można spokojnie spać :)

Raport, który oglądałem dotyczył akurat Niemieckich handlarzy. Generalnie nie chodzi mi o to, że większość handlarzy tak robi ,tylko może się zdążyć taki incydent :) Również wątpię, że polskiego handlarza stać na coś takiego, gdyż pewnie taki atak jest dość drogi w inwestycji.

Wszyscy sprawdzają tylko ostatni wpis w bazie ale handlarz zrobi cofke pojedzie do aso z [bAD] tam mu wklepią przebieg i jest gicio :D

Niestety nie moge sie z to a zgodzić :(

Dzwoniąc do aso powiedzą ci ostatni ale jezeli bedzue wcześniejszy większy to cieco tym poinformują wiem to od klientow .

Facet w aso ma na monitorze cała historie nieostatni orzebieg jezeli widzi ostatni 160! A wcześniej 600 zaraz ci o tym powie :cool2: .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.